Hlavní obsah

Rada je údajně kandidátem na trenéra Wisly Krakov

Fotbalový trenér Petr Rada je údajně společně s Franciszkem Smudou kandidátem na post kouče Wisly Krakov. Informuje o tom deník Dziennik Polski. Bývalý trenér české reprezentace, který v dubnu skončil ve Slavii Praha, o tom prý nic neví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada (vpravo) ještě na lavičce Slavie.

Článek

"Je to nesmysl," řekl Rada ČTK. Podle polských médií však jednal s prezidentem Wisly Jackem Bednarzem.

Čtrnáctinásobný polský mistr má za sebou nevydařenou sezónu. Tři kola před koncem ročníku je až na osmém místě tabulky se ztrátou 28 bodů na vedoucí Legii Varšava. Vedení Wisly proto údajně chystá velký třesk nejen v realizačním týmu, ale také v hráčském kádru.

Hlavním kandidátem je podle médií bývalý trenér polského národního týmu Smuda, který momentálně působí v Regensburgu, s nímž sestoupil do třetí německé ligy.

Shodou okolností právě v Regensburgu působil v roce 1992 i Rada ještě jako hráč. V zahraničí si vyzkoušel i angažmá v Düsseldorfu, Torontu či Essenu, ovšem trenérskou kariéru zatím trávil kompletně v Česku.

Naposledy Rada vedl Slavii, které se ujal v létě loňského roku, ovšem kvůli nespokojenosti fanoušků a velkému tlaku skončil po 25 zápasech, z nichž vyhrál sedm. V polské lize trénují Stanislav Levý ve Slasku Vratislav a Pavel Hapal v Zaglebie Lubin.

Reklama

Související témata: