Hlavní obsah

Spekulovat o remíze 3:3 je fantasmagorie, řekl sparťan Kadlec. S týmem odletěli i Krejčí a Bednář

Praha

Oba nedávní marodi, záložník Ladislav Krejčí a útočník Roman Bednář, byli ve středu dopoledne ve výpravě Sparty směřující do Göteborgu k odvetě druhého předkola Evropské fotbalové ligy se švédským Häckenem. „Oba jsou připraveni nastoupit,“ řekl spokojeně kouč Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Václav Kadlec.

Článek

„Doma jsme remizovali 2:2, čímž jsme si zkomplikovali situaci. Vyřazení by bylo blamáží, ale jsme připraveni ji odvrátit,“ zdůraznil kouč českého vicemistra. Lavička dokonce změnil zvyklosti a tým byl celou dobu pohromadě. „Hodně jsme se věnovali taktice. Viděli jsme i fragmenty víkendového duelu Häckenu, v němž dostal tři góly. To nás rozhodně nemůže zmást, víme, jak velkou sílu mají v brejkových situacích,“ připomněl kouč, v čem hrozí od soupeře největší nebezpečí.

Krejčí se cítí na zápas

„Budeme vycházet z úspěšné sestavy, která vyhrála v neděli v Jihlavě. Počítám ale s jednou změnou,“ naznačil Lavička, že jeden z exmarodů nastoupí. Měl by jím být Ladislav Krejčí, protože kouč nechce sahat do obrany, která si vedla dobře. „Už jsem naprosto v pořádku a cítím se dobře. Když dostanu důvěru, věřím, že to zvládnu,“ podpořil odhad, na kterém postu dojde ke změně, samotný Krejčí.

Důvěru cítí také stoper Ondřej Švejdík, který úvodní duel minulý čtvrtek na Letné nehrál. „Překvapilo mne, že jsem vypadl ze sestavy a stejně tak mne překvapilo, jak rychle jsem se do ní vrátil. Samozřejmě v opačném gardu,“ říkal s úsměvem Švejdík. „Víme, co jsme udělali v prvním utkání špatně, toho se určitě vyvarujeme. Zápasu jsme věnovali hodně času. Musíme vycházet z faktu, že brání i útočí celé mužstvo,“ naznačil Švejdík, ale nechtěl se pouštět do spekulací, jestli Sparta na soupeře vlétne od první minuty.

Kadlec věří, že bude mít klid

„Nesmíme se nechat vybláznit jako v prvním zápase a otevřít hru od první minuty. Samozřejmě pro nás bude důležité dát první gól, a pokud možno co nejdříve, ale ne za cenu zbytečného rizika. Jdeme do toho s jasným cílem, a to je vítězství, jakékoliv, protože spekulovat o remíze 3:3, která by nás také posunula dál, je fantasmagorie,“ přidal se Václav Kadlec.

Jednadvacetiletý útočník ukončil v úterý spekulace o svém odchodu do Frankfurtu, když se Spartou prodloužil smlouvu do léta 2016. „Opravdu ze Sparty nespěchám, jen jsme nějaký čas jednali o nové smlouvě. Nepřipouštěl jsem si spekulace, které panovaly, ani nějaké narážky, že jsem hrál první zápas špatně, protože jsem byl otrávený, že mne Sparta nechce pustit. Nesmysl. V Jihlavě jsem snad ukázal, že duel s Häckenem se prostě jen nepovedl podle představ, a to nejen mně. Odveta bude o něčem jiném. Máme kvalitu i zkušenosti na to, abychom postoupili,“ zdůraznil před odletem Kadlec.

Postoupí Sparta přes Häcken do 3. předkola Evropské ligy?
Ano
60,1 %
Ne
39,9 %
Celkem hlasovalo 10805 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen