Hlavní obsah

Vyřazení z EL si nepřipouštíme, věří kouč Šilhavý v postup Liberce

Liberec

Smazat jednobrankové manko z prvního zápasu v Lotyšsku po porážce 1:2 a dojít si pro postup. Naprosto jednoznačný je cíl fotbalistů Slovanu Liberec před čtvrteční odvetou 2. kola předkola Evropské ligy s týmem Skonto Riga.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

„Pro úspěch uděláme maximum. I když musíme dohánět ztrátu, věřím ve vítězství a tím i potřebný výsledek. Respektujeme ale i sílu soupeře, který vystupuje na hřišti pokorně, týmově pracuje a dobře brání," uvedl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Největší nebezpečí ze strany Rigy podle něj hrozí z brejků. „V prvním utkání jsme jim nabídli dva rychlé protiútoky svými chybami, za což jsme zaplatili góly. To už nesmíme dopustit. Povzbuzením je pro nás i dobrý výkon v ligové premiéře v Olomouci, a doufám, že si zlepšenou pohodu přeneseme i do pohárového zápasu. Pro jistotu jsme trénovali i penalty, kdyby na ně došlo. A těší mě, že k dispozici je i uzdravený Šural," rozjímal kouč Severočechů.

O vyřazení nechce Šilhavý ani slyšet. „Nemyslím to nějak arogantně, ale něco takového si prostě nepřipouštíme," prohlásil Šilhavý.

Inspirací je postup Plzně

Loni Liberec nepřešel v pohárové Evropě přes Kluž a Dněpropetrovsk. „Tím se nezabýváme. Řada hráčů současného kádru ještě nebyla v týmu, takže si to z vlastní zkušenosti ani nepamatují. Přece jen to asi byli odlišní soupeři, než Riga. I při náročném programu v úvodu sezóny mají kluci dostatek sil a také psychika by měla být na potřebné výši. Takže se můžeme soustředit jen na zápas. Inspirací je pro nás i postup Plzně v předkole Ligy mistrů. Přál bych si, abychom na ni ve čtvrtek navázali postupem dál nejen my, ale i Sparta," dodal liberecký trenér.

Trenér hostí Tamaz Pertia nejprve poděkoval za vřelé přijetí v Liberci a vyjádřil přesvědčení, že jeho svěřenci předvedou velice dobrý fotbal a budou mít šanci na postup. Lotyšskému mužstvu totiž stačí i bezbranková remíza.

„S takovým výsledkem ale předem nekalkulujeme. To, že jsme doma těsně vyhráli, je už minulostí a o ničem to zatím nevypovídá. Sérii vnímám jako dva samostatné zápasy, které se mohou hodně lišit. Soupeř bude mít za sebou publikum a čekám z jeho strany mnohem kvalitnější výkon, než jakým se prezentoval v Rize," uvažoval kouč. A ještě prozradil, že může využít kompletní sestavu. „Všichni naši hráči jsou ve formě," dodal Pertia.

Pravděpodobná sestava Liberce:
Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek, Pavelka - Rybalka, Kalitvincev, Frýdek - Rabušic.

Reklama

Související témata: