Hlavní obsah

Zvedáme se a chceme to potvrdit i proti Rize, říká liberecký Frýdek před odvetou EL

Liberec

S vírou, že domácí prostředí pomůže libereckým fotbalistům k překonání lotyšského soupeře, půjde do zápasu s Rigou krajní záložník severočeského týmu Martin Frýdek. V prvním utkání, v němž Slovan prohrál 1:2, vstřelil jediný gól svého mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek.

Článek

Jak se před odvetou cítíte po zdravotní stránce?

Měl jsem nějaké problémy s kolenem, ale už je to v pořádku. Uvidíme, jak na tom budu ve čtvrtek. Vážím si toho, že mě trenér zařadil do nominace k zápasu, a tak věřím, že se dostanu i na hřiště.

Co soudíte o výchozí pozici pro domácí duel?

Lepší by bylo, kdybychom v Rize uhráli remízu třeba 1:1 zvlášť poté, co jsme rychle vedli. Jenže soupeř skóre otočil a musíme brát i tu těsnou porážku. Rozhodně je v našich silách postoupit. Spoléháme i na domácí prostředí.

Jaká je atmosféra v kabině?

Po vyhraném ligovém zápase v Olomouci panuje výborné klima. Cítíme, že se zvedáme i po fotbalové stránce. A chceme to potvrdit i ve čtvrtek.

Loni jste si vyzkoušel evropský pohár v dresu slovenské Senice například proti Apoelu Nikósie. Je to pro vás zkušenost?

Samozřejmě. Už z toho důvodu, že kyperský celek byl asi silnější, než Riga, byť ji nemůžeme podcenit. Na svoje loňské podzimní působení v Senici rád vzpomínám a věřím, že tamní poznatky mi přijdou vhod i při libereckém boji o postup do hlavní fáze Evropské ligy.

Váš otec Martin Frýdek starší poznal mezinárodní fotbal v dresu reprezentace, Sparty, Leverkusenu i Teplic. Jaké vám dává rady?

Táta mě sleduje, ale nic speciálního mi neříká. Přece jen od jeho éry uplynula nějaká doba a fotbal se změnil. Je v něm více agresivity, bojovnosti.

Reklama

Související témata: