Hlavní obsah

Druhá penalta by byla krutá, řekl liberecký hrdina Kovář

Liberec

Libereckým hrdinou při postupu fotbalistů Slovanu do 3. předkola Evropské ligy přes lotyšskou Rigu byl brankář Přemysl Kovář. V prvním poločase odvetného duelu zneškodnil už za stavu 1:0 penaltu, což se ukázalo jako klíčový moment zápasu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radující se brankář Liberce Přemysl Kovář.

Článek
Fotogalerie

„Uznávám, že jsme přešli dál se štěstím, ale trošku jsme si to pokazili už v prvním zápase. A museli jsme výsledek honit. Po té chycené penaltě jsem věřil, že potřebné vítězství uhrajeme. Někdo říkal, že lotyšský střelec trefil tyč, ale cítil jsem, že jsem míč asi loktem zasáhl a nějakým způsobem vyrazil," líčil liberecký gólman.

A přiznal, že mu pomohla znalost lotyšského týmu při penaltách. „Dívali jsme se na videu, jak to kopou a odhad mi vyšel. Poradil mi i asistent trenéras Jiří Chytrý," usmál se Kovář. V samotném závěru se hráči Rigy dožadovali druhého pokutového kopu po Kovářově zákroku. „Čekal jsem, že se na to zeptáte. A tak mi manažer Honza Nezmar radil, abych vám řekl, že si to už nepamatuji, i když to před brankou „smrdělo". Takže asi takhle," povídal gólman v dobrém rozmaru.

Na Curych se těšíme

„Ale bylo by kruté, kdyby rozhodčí proti nám nařídil dvě penalty. Na ten postup jsme se hodně nadřeli, o to víc jsme si oddechli. Uspokojení není ovšem na místě. Musíme se přichystat na nedělní ligu se Slavií a ve čtvrtek nás čeká FC Curych. To bude těžký dvojboj, na který se však těšíme," povídal zkušený brankář. Z náročného programu nemá obavy. „Chtěli jsme bojovat na více frontách, což se nám plní. O únavě neuvažujeme. Pokud hodláme být úspěšní, musíme se se zápasy následujícími rychle po sobě vyrovnat. Uvidíme, jestli kluci budou mít nějaké šrámy. Ale při vítězstvích se i ta drobná zranění léčí lépe," podotkl brankář.

Na podzim působil v druholigovém Varnsdorfu, nyní je ústřední postavou účastníka evropských pohárů. „Je to velký skok, ale o životním zápase proti Rize bych nemluvil, Doufám, že ještě větší zážitky přijdou," zamyslel se Kovář.

I nadále tvoří brankářskou dvojici se Zbyňkem Hauzrem, který v červnu za potlesku tribun při posledním ligovém zápase ukončil aktivní činnost. „Jenže nová posila Hroššo se zotavuje po zranění, proto mi Zbyňa dál dělá dvojku. Pořád spolu vycházíme výborně a jsme sehraní. Je dobře, že ho máme stále v kádru," prohodil gólman.

Reklama

Související témata: