Hlavní obsah

V norském týmu dominuje Maďar Kovács, poznal jablonecký asistent Drsek

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fotbalisté se poctivě připravují na nedělní ligový duel v Praze proti Spartě, ale v hlavách už nosí i myšlenky na úspěšný vstup do bojů o postup do hlavní fáze Evropské ligy. Ve čtvrtek 1. srpna totiž přivítají ve 3. předkole norského vicemistra Strömsgodset Drammen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý

Článek

Norové přešli ve 2. předkole přes Debrecín, mají za sebou už dva pohárové zápasy. Jejich vítězný duel v Maďarsku (3:0) sledovali také trenér Skuhravý s asistentem Drskem. „Chtěli jsme odvetu vidět naživo, protože to nám dá víc, než studování videa. Zpočátku byli aktivnější domácí, ale po půlhodině se situace začala obracet a norský tým udeřil z brejků. Má hráče více národností a nejlepší byl maďarský útočník Kovács, který se chtěl proti celku z rodné země vytáhnout. Je to hlavní hvězda Drammenu," líčil asistent jabloneckého trenéra Pavel Drsek pro Sport.cz.

Jako bývalý stoper si začínající trenér všímal hlavně výkonů středních obránců. „Oba byli velmi důrazní, hru si nekomplikovali a často míče odkopávali jen do autu. Ale jeden z nich dostal červenou kartu, takže by měl v dalším utkání chybět," uvedl asistent.

Jak vidí postupové šance? „Je to těžký, ale hratelný soupeř. I v aktuální tabulce norské ligy figurují na druhém místě. Nechceme se pasovat do role favorita. Bude to asi otevřená partie. A bylo by dobré vytvořit si doma nadějnou pozici pro odvetu," uvažoval Drsek, který během hráčské kariéry rovněž zažil pohárové boje v jabloneckém dresu.

„Vzpomínám si na svoje poslední vystoupení před třemi lety, kdy jsme nestačili na kyperský Apoel Nikósie. Tehdy jsme nebyli na začátku sezóny ještě rozehraní a naše vyřazení se bralo jako neúspěch. Jenže kyperský tým měl v sestavě spoustu cizinců včetně Brazilců a Portugalců a kvality pak prokazoval i v dalších fázích soutěží," zalovil asistent v paměti.

Jablonec naposledy startoval v pohárech v předminulé sezóně, kdy jeho snažení ukončil ve 3. předkole Evropské ligy nizozemský AZ Alkmaar po výsledcích 0:2 a 1:1. Jediný gól českého zástupce tehdy vstřelil Luboš Loučka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články