Hlavní obsah

Nevím, jak se z pohárové kocoviny probouzí, přiznal sparťan Krejčí

Praha

V Göteborgu mohl být sparťanským spasitelem a odvrátit blamáž. Místo toho jednadvacetiletý záložník Ladislav Krejčí litoval dvou neproměněných šancí a vinu za vyřazení ve 2. předkole Evropské ligy s průměrným švédským Häckenem bral na sebe. Teď hledá recept, jak se probrat z pohárové kocoviny před nedělním duelem s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí si vyčítá promarněnou šanci v utkání se švédským Häckenem.

Článek

Jak se člověku spí po takové ostudě, jakou jste udělali s Häckenem?

Špatně. Co vám budu povídat, moc jsem toho nenaspal, první noc už vůbec ne. Pořád se mi zápas honí hlavou. Bylo to hodně nepříjemné. Stále cítím obrovské zklamání.

Když se podíváte na zápas s odstupem dvou dnů. Kde vidíte příčinu vyřazení s Häckenem, což rozhodně nebyl soupeř, přes kterého by Sparta neměla přejít?

Rozhodně to nebyl favorit dvojzápasu. Bohužel pro nás ukázal v Praze i Göteborgu, že svoji kvalitu má. Na problém jsme si zadělali už doma, kde jsme ztratili dvougólový náskok. K odvetě jsme jeli v horší pozici než Häcken. Čtvrteční utkání pak ovlivnily dvě moje šance, které jsem měl jednoznačně proměnit. Zápas by se vyvíjel jinak. My bychom hráli v bloku, oni by museli vymýšlet a nám by stačilo využít brejků do otevřené obrany. Byl by to úplně obrácený scénář, než ten, podle něhož se odveta hrála.

Která z těch šancí vás mrzí víc?

Podíval jsem se na obě na internetu. Podle mne se dala lépe řešit hned ta první, kdy jsem prošel mezi třemi hráči. Měl jsem střílet placírkou podél gólmana, já ho ale trefil. Při té druhé jsem měl pálit na zadní tyč a ne se ho snažit propálit.

Neberete odpovědnost až příliš na sebe? Na trávníku vás bylo jedenáct, navíc jste nastoupil po delší době, zaviněné problémy s třísly...

Beru to na sebe proto, že ty dvě největší šance jsem měl já. Kdyby je měl někdo jiný, vzal by odpovědnost na sebe on. Zápas jsem mohl třeba i rozhodnout proměněním alespoň jedné z nich. A co se týká mojí předchozí absence, na to se nebudu rozhodně vymlouvat.

V neděli máte doma Jablonec, s nímž jste na jaře ztratili dva body. Jak těžké bude vyhnat z hlavy pohárovou kocovinu a připravit se na důležitý ligový zápas?

Abych řekl pravdu, nikdy jsem v takové situaci ještě nebyl, abychom takhle s někým vypadli z evropských pohárů hned na začátku. Až na hřišti se opravdu pozná, co to se mnou udělalo. Ale jiné řešení, než to zvládnout, není. Fanoušci jsou právem naštvaní. My jim musíme nabídnout dobrý fotbal, vítězství a trochu tím blamáž odčinit.

Berete stávající situaci pro zbytek sezóny, že blamáž napravíte jen ziskem titulu?

Nic jiného nám prostě nezbývá. Sezóna je dlouhá, nemůžeme hodit flintu do žita. Musíme udělat maximum, abychom uspěli v lize a domácím poháru a tím si fanoušky trochu udobřili.

Jenže vy jste v minulém ligovém ročníku poztráceli spoustu bodů s relativně slabšími soupeři a o titul přišli. Dokážete se vyvarovat takových fatálních výpadků?

Musíme se maximálně koncentrovat na každé utkání. Jsme zase zkušenější a víme, jak takové výpadky pak bolí. Je to fotbal, stát se může cokoliv, ale něco takového už nesmíme dopustit.

Reklama