Hlavní obsah

Strömsgodset udělal na jabloneckého kouče Skuhravého velký dojem

Jablonec nad Nisou

Norský Strömsgodset, soupeř jabloneckých fotbalistů ve 3. předkole Evropské ligy, udělal na trenéra Romana Skuhravého velký dojem. Kouč Severočechů osobně sledoval nadcházejícího protivníka minulý týden v odvetě 2. předkola v Debrecínu a viděl jeho výhru 3:0. Norský celek ho zaujal zarputilostí i organizací hry a Jablonec podle něj bude muset podat výkon na hranici možností, aby postoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

"Udělali na mě velký dojem. Jednoznačně nás čeká neskutečně organizované mužstvo, které přesně ví, co má hrát. Abychom postoupili, musíme podat výkon na hranici možností," řekl v pondělí ČTK Skuhravý.

Druhý tým norské ligy podle něj vyniká jednoduchou hrou. "Hrozně mě upoutala jejich pracovitost, zodpovědnost. Hráli jednoduchý fotbal s rychlým přechodem do útoku. Nevypustili jediný souboj, hráli strašně zarputile. V tom se jim musíme vyrovnat," podotkl jablonecký kouč, podle něhož norský celek přesně ví, kdy udeřit.

"V tom zápase v Maďarsku to prvních třicet minut vypadalo, že Debrecín bez problémů postoupí. Když jsem si to ale zpětně zasadil do kontextu, Strömsgodset přesně věděl, co hrát. Čekali na své příležitosti, měli strašně silné standardky a brejkové situace," vyjmenovával Skuhravý.

Norský celek hraje v rozestavení 4-3-3. Hlavní útočnou silou je bývalý maďarský reprezentant Péter Kovács, v týmu figurují také dva kmenoví hráči Manchesteru City záložník Abdisalam Ibrahim a obránce Razak Nuhu.

Skuhravý: Jsou jak hladoví vlčáci

"Na pozici hrotového útočníka jsou ohromně silní. Veškerý přechod do útoku opírají o Kovácse, který umí udržet balon, rozehrát. Ve středu zálohy jsou velmi pracovití hráči a mají také velice rychlá křídla," uvedl Skuhravý. Dojem na něj udělali i oba krajní obránci, především pravý bek Lars Christopher Vilsvik.

Jablonečtí měli pozorovatele i na nedělním utkání norské ligy, v němž Strömsgodset vyhrál nad Hönefossem 6:1. "Byl jsem zvědavý, jak to zvládnou, protože jsem věděl, že budou šetřit tři čtyři hráče. Zvládli to ale výborně, je vidět, že jsou rozehraní. V tom budou mít výhodu, že jsou v podstatě v půlce sezóny," řekl Skuhravý.

Jablonec se podle něj bude muset vyvarovat chyb, jakých se dopustil v nedělním utkání na Spartě (1:2). "Jejich obrovská síla je v obou šestnáctkách, tam pro ně neexistuje nic jiného než úspěch, jsou jako hladoví vlčáci. V tomhle musíme být stejně odhodlaní jako oni," řekl kouč Jablonce.

"Favoritem nejsme, chtěl bych věřit, že šance jsou vyrovnané. Jdeme do toho s tím, že si zápas chceme užít, je to daleko víc než finále poháru. Jestli chceme postoupit, musíme zvládnout obě utkání. Čisté konto doma by bylo plusem, ale když dostaneme nějaký gól, nebude to tragédie," dodal Skuhravý. Jeho tým nastoupí ve čtvrtek proti Strömsgodsetu doma, odveta v Norsku se hraje o týden později.

Reklama

Související témata: