Hlavní obsah

Pohárový duel Liberce se kvůli velké vodě odkládat nebude. UEFA posvětila provizorní režim

Liberec
Aktualizováno

Nejistota panovala jen necelý den. Čtvrteční zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy mezi Libercem a FC Curych se nakonec odehraje podle plánu, přestože stadión U Nisy v noci znatelně poničil přívalový déšť. Evropská fotbalová unie UEFA souhlasila s tím, že duel proběhne v provizorním režimu. Slovan to odpoledne oznámil na svých webových stránkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luboš Hušek u svého zatopeného automobilu.

Článek
Fotogalerie

UEFA souhlasila s některými provizorními opatřeními a utkání 3. předkola Evropské ligy se tak ve čtvrtek hrát bude. Klub tedy vyzývá fanoušky, aby přišli fandit do hlediště. Majitelé permanentních vstupenek mají na utkání vstup zdarma.

Noční povodeň tedy fotbal nezničila, nebude se však hrát ve standardním prostředí. Některé náležitosti provázející utkání budou v provizorním režimu, s tím ovšem UEFA souhlasila. Termínů není na začátku sezóny nazbyt a řídící orgán soutěže měl pochopení pro vážnost situace, ve které se Slovan ocitl.

Otazník zatím visí nad funkčností umělého osvětlení. Podle odborníků, kteří se o elektoinstalaci a rozvody na stadiónu starají, ale budou schopni dát umělé osvětlení do provozu za každou cenu. Testování zaplavených rozvaděčů ale bude možné až během středy.

V průběhu středy také klub bude fanoušky informovat o možných omezeních, která nebudou do utkání odstranitelná. "Všichni na stadiónu dělají vše pro to, aby fanoušci nijak nestrádali. Nejistota je ovšem kolem stánků s občerstvením a sociálním zařízením," praví se v prohlášení Slovanu.

Klub děkuje všem fanouškům, kteří nabídli své síly při odstraňování povodňových škod. "V tuto chvíli ale nabídku nevyužijeme. Bahno postupně z areálu mizí, drtivá většina vzniklých škod je navíc z oblasti odborných škod, které řeší specializované firmy. Jedná se o poničené stroje na údržbu areálu, zničenou elektroinstalaci, poničené podlahy a zdi atd. Zájmu fanoušků si velmi vážíme a za nabídky pomoci děkujeme."

Zápas se bude hrát ve čtvrtek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport. Odveta je na programu za týden.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen