Hlavní obsah

Jablonec - Strömsgodset 2:1Vošahlík trefil v nastavení výhru, Jablonec udělal krůček k postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Piták (penalta) 1 : 0
39. Beneš (vlastní) 1 : 1
90. Vošahlík 2 : 1
Záznam online reportáže

Pavel DosadilSport.cz

Měli o výsledku trochu lepší představy, výhry se však nakonec dočkali. Fotbalisté Jablonce porazili v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy tým Strömsgodset IF 2:1, nicméně za týden je v Norsku čeká perná odveta. Severočeši začali velmi dobře a Piták jim z penalty zajistil vedení. Vlastní gól Beneše však ještě do přestávky posadil na koně soupeře. V první minutě nastaveného času rozhodl Vošahlík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Vošahlík oslavuje vítězný gól během utkání 3. předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a Stromsgodset IF.

Článek
Fotogalerie

První komplikace domácí postihla ještě před zápasem. Při rozcvičení se zranil Eliáš a do sestavy se rychle dopisoval nový stoper Kysela.

Jinak ale Jablonec začal od podlahy. Hned v první minutě ostře pálil Novák, ve druhé pak Čížek nachystal gólovku pro Vaňka, který z voleje zamířil těsně nad. Severočeši pokračovali v náporu, nebezpečí hrozilo po jejich rohových kopech i technické střele Čížka.

Druhý tým norské ligy byl velmi brzy ztrestán za bezbřehou pasivitu. Madsen ve vápně neobratně poslal k zemi Hubníka a nařízenou penaltu kapitán Piták v 17. minutě proměnil. Hosté se probrali z dřímoty až po půlhodině. Střela Kamary však byla hned téměř gólová a domácí museli děkovat brankáři Špitovi, že ji vyrazil. Nory to každopádně zvedlo a začali hrát.

Také Strömsgodset byl za svou snahu brzy odměněn. Beneš centrovaný míč nešťastně srazil do vlastní brány a bylo vyrovnáno. Jablonec měl dvě třetiny prvního poločasu navrch, přesto šli do kabin spokojenější hosté...

Druhé dějství začalo velkou šancí Jablonce, jenže Vaněk ji neproměnil. A když pak domácí začali až příliš otevírat hru, norskému týmu se nabízel čím dál tím větší prostor k nebezpečným brejkům.

Domácí cítili, že remíza je málo. Zvýšili aktivitu, Jablonský trefil břevno a Hubník dvakrát spálil slibnou šanci. Zdálo se, že závěr už je příliš hektický na to, aby domácí vstřelili vítězný gól. Dva střídající hráči však byli proti. Kopic přesně odcentroval a Vošahlík hlavou trefil výhru.

Baumit Jablonec - Strömsgodset IF 2:1 (1:1)
Branky: 17. z penalty Piták, 90.+1 Vošahlík - 39. vlastní Beneš. Rozhodčí: Trattu (Kypr). ŽK: Vaněk - Kovács. Diváci: 4285.
Jablonec: Špit - Zoubele, Eliáš, Beneš, Novák - Loučka - Čížek (59. Kopic), Piták (59. Vošahlík), Vaněk (83. Kubista), Jablonský - Hubník. Trenér Skuhravý.
Strömsgodset: Larsen - Vilsvik, Horn, Madsen, Nuhu (46. Hamoud) - Ibrahim, Johansen, Boateng (72. Brenne) - Storflor (77. Wikheim), Kovács, Kamara. Trenér Deila.

Reklama

Související témata: