Hlavní obsah

Pelta se zhrozil sestavy, Skuhravý si do ní ale kecat nenechal. A vyhrál

Jablonec nad Nisou

Zůstali ve hře. Po domácí výhře 2:1 nad Strömsgodsetem jsou fotbalisté Jablonce postupu do 4. předkola Evropské ligy o gól blíže než norský soupeř. Ráno v den čtvrtečního zápasu přitom došlo k rozepři šéfa klubu Miroslava Pelty s trenérem Romanem Skuhravým ohledně sestavy. Kouč si do ní mluvit nenechal a prosadil si svou. O vítězný gól se paradoxně postarali dva střídající žolíci, jež Pelta prosazoval do základu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý

Článek
Fotogalerie

Spokojení nakonec mohli být oba. Klubový boss i trenér teď mohou tvrdit, že měli pravdu, že na jejich slova došlo.

Sešli se již ráno v půl osmé. „Ty jo, to snad není možný...!" zhrozil se Miroslav Pelta, když mu Roman Skuhravý zvěstoval, kterých jedenáct hráčů večer pošle na hřiště.

Jenže kouč se projevil jako tvrdá palice. Ani od nejvyššího nadřízeného si do sestavy kecat nenechal.

„Trenér jsem tady já, takže o sestavě rozhoduji taky já. Vysvětlil jsem mu, proč nastoupí právě těchto jedenáct hráčů, a s tím jsme se rozešli," popsal Skuhravý.

Střídání přineslo ovoce

Peltovi šlo především o to, že v základu chyběli Kopic a Vošahlík.

„Oba Honzové to těžce nesli. Pak nám hodně pomohli ve chvíli, kdy nám chybělo sebevědomí," uznal trenér.

Kopic s Vošahlíkem nastoupili v rámci dvojitého střídání až v 59. minutě místo Pitáka s Čížkem za stavu 1:1. V první minutě nastavení pak Kopic odcentroval a Vošahlík skóroval.

„Trenér měl při střídání šťastnou ruku, myslím, že jsme naši hru trochu rozhýbali. Zvedli jsme se a nakonec tam dotlačili gól, který nám hodně pomůže," líčil Kopic. „Kluci se dřeli a hlavně první půlhodinu hráli fantasticky. No a já pak přišel a rozhodl," culil se Vošahlík.

Pelta se po zápase okamžitě hnal ke Skuhravému. „Pochopitelně aby mi hned připomněl, že právě ti dva naši hru oživili. Ale to byl záměr, počítali jsme s tím, že Norové jsou v závěru zranitelní a nemuseli by vydržet až do konce. Spokojení jsme tedy nakonec oba," uzavřel Skuhravý s Peltou smír.

Nejsou tak zkušení jako Plzeň

Jablonec toužil po výraznějším výsledku. „Byli jsme na soupeře dobře připravení a prvních 30 minut hráli tak, jak jsme si představovali. Pak jsme do 65. minuty vypadli z role. Ukázalo se, že nejsme zvyklí hrát pohárové zápasy, v nichž je nutné vyhrát bez obdrženého gólu. V tom má u nás Plzeň přede všemi obrovský náskok," líčil Skuhravý.

Nakonec však všem poděkoval. „Šli jsme za výhrou a jsem přesvědčený, že vítězný gól bude hrát obrovskou roli. Jedeme do Norska pro postup. Nenechali jsme soupeře hrát jeho hru – a on zápas nezvládl. Snad to tak bude i v odvetě," doufá kouč.

Reklama