Hlavní obsah

VIDEO: Premiéra jako hrom! Exsparťan Bony řádil v Evropské lize, za Swansea dal dva góly

Swansea

Fotbalista Bony Wilfried si hned při svém debutu získal sympatie fanoušků Swansea City. Bývalý hráč Sparty ve čtvrtečním utkání 3. předkola Evropské ligy vstřelil dva góly a velšskému týmu pomohl k výhře 4:0 nad švédským Malmö. Nejdražší fotbalista v historii Swansea, který přišel za 12 miliónů liber z Arnhemu, nejprve skóroval hlavou a poté z dorážky.

Bony vstřelil v prvním zápase za Swansea dva góly.

 
Článek

Skóre zápasu otevřel v první půli po chybě švédské obrany Michu, z kraje druhého poločasu už přišly Bonyho chvíle.

Robustní útočník si nejprve v 55. minutě našel prostor v pokutovém území, prokázal výborný timing a hlavičkou poprvé v zápase rozvlnil síť. O čtyři minuty později se ocitl ve správnou chvíli na pravém místě a dorazil střelu Michua, která se předtím odrazila od tyče. Na konečných 4:0 upravil střídající Španěl Pozuelo.

„Je to perfektní start do nové sezóny, pro Bonyho fantastický debut," řekl po zápase manažer Swansea, devětačtyřicetiletý Michael Laudrup.

Pro první soutěžní zápas svých svěřenců měl jen slova chvály. „Naše letní posila dala dva góly, znovu se rozstřílel také útočník Michu. Neobdrželi jsme žádný gól a nemáme žádná zranění. Mohu být maximálně spokojený," dodal dánský trenér, v minulosti úspěšný ofenzivní záložník Juventusu, Barcelony nebo Realu Madrid.

Reklama

Související témata: