Hlavní obsah

Postoupíme, věří si v Jablonci. To samé však tvrdí i norský soupeř

Jablonec nad Nisou

Oba si vedou svou, ale jeden z nich příští čtvrtek zapláče. Fotbalisté Jablonce porazili v prvním duelu 3. předkola Evropské ligy norský Strömsgodset 2:1. Zástupci obou týmů se před odvetou shodují. Postoupíme my!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z vítězného gólu proti Strömsgodsetu.

Článek

„Přál jsem si remízu 1:1, ale když se podívám na dvojzápas jako celek, myslím, že máme dobrou šanci do odvety. Doma budeme hodně silní," pochvaloval si Ronny Deila, trenér norského Strömsgodsetu.

Za chvíli ovšem za stejný stůl usedl jeho protějšek. A také si liboval. „Šli jsme za výhrou a jsem přesvědčený, že vítězný gól z nastavení bude hrát obrovskou roli. Jedeme do Norska pro postup. Nenechali jsme soupeře hrát jeho hru – a on zápas nezvládl. Snad to tak bude i v odvetě," maloval si kouč Jablonce Roman Skuhravý.

Sebevědomí zůstávají i jeho hráči. „Vyhráli jsme sice jen o gól, ale dokázali si, že s norským soupeřem se dá hrát. Na postup máme," ujistil kapitán Karel Piták.

„Máme na ně! Litovat můžeme jen toho, že jsme z povedeného začátku nevytěžili větší náskok. Vítězný gól je moc důležitý, teď je na soupeři, aby doma vyhrál. A to mu nedovolíme," podpořil ho útočník Michal Hubník.

Před odletem do Norska však ještě Jablonec musí zvládnout nedělní domácí duel se Slováckem. Z prvních dvou ligových kol vytěžil jen bod, a tak už musí zabrat. Na žádné velké šetření sil pro odvetu tedy nemá prostor. „Je to tak, v neděli nutně potřebujeme tři body. Změny v sestavě nevylučuji, ale je to i tím, že máme další hráče, kteří si zaslouží dostat šanci," avizoval Skuhravý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články