Hlavní obsah

Fotbalisté Jablonce chtějí v Norsku skórovat a stvrdit postup

Fotbalisty Jablonce čeká ve čtvrtek odveta 3. předkola Evropské ligy na hřišti norského Strömsgodsetu. Baumit před týdnem zvítězil v úvodním duelu 2:1 a stejně aktivní chce být i na umělé trávě v Drammenu, kde soupeř hraje svá domácí utkání. Odveta začne ve 20:00.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z vítězného gólu proti Strömsgodsetu.

Článek

Jablonečtí v úvodním zápase norského soupeře většinu času přehrávali, vítěznou branku ale dali až v nastavení. Podle trenéra Romana Skuhravého může být tato trefa v boji o postup klíčová. "Jsem přesvědčený, že ten gól na 2:1 bude hrát v tom dvojzápase obrovskou roli. Jet do odvety s náskokem je samozřejmě příjemnější než s výsledkem 1:1," konstatoval Skuhravý.

I když jeho svěřencům stačí v Drammenu uhrát remízu, na bránění výsledku se nehodlají spoléhat. "My ani neumíme hrát na 0:0. Budeme hrát stejně aktivně jako doma. Něco v koutku duše mi říká, že budeme muset vstřelit branku. Jedeme si pro postup, samozřejmě ale s plným respektem a pokorou k soupeři," uvedl jablonecký kouč, pod jehož vedením Severočeši prohráli jediný z jedenácti soutěžních duelů.

Vítěz Poháru České pošty si před odvetou věří i proto, že v prvním utkání soupeře výrazným poměrem přestřílel (25:8). "Bylo vidět, že na ně máme, přehrávali jsme je. Věřím, že jsme natolik silný mančaft, že venku jeden dva góly dáme," přál si ofenzivní záložník Jan Vošahlík, autor vítězného zásahu z prvního duelu.

Druhý tým norské ligy hraje domácí zápasy na umělé trávě, Jablonečtí ale obavy nemají. Přizpůsobili tomu tréninky, v posledních dnech se připravovali na umělém povrchu. "Tím, že jsme ze severu, tak jsme na umělce docela často. Beru to jako fakt," uvedl Skuhravý. "V zimě hrajeme na umělce dost zápasů. Navíc v Norsku má být dobrá, takže nám to nebude dělat problémy," doplnil útočník Michal Hubník.

Strömsgodset neprohrál doma 32 utkání v řadě

Norové ale považují domácí prostředí s umělou trávou za svůj velký trumf. V evropských pohárech sice doma zvítězili v jediném z devíti zápasů, v Drammenu však momentálně drží dlouhou sérii bez porážky.

"Myslím, že to bude úplně jiný zápas než v Jablonci. Doma budeme hodně silní, vždyť jsme tu neprohráli 32 utkání za sebou. Myslím, že máme dobrou šanci na postup," prohlásil trenér Ronny Deila.

Strömsgodsetu se vrací do sestavy bek Storbäk, který v prvním utkání nehrál kvůli trestu za vyloučení. Skuhravý naopak řeší složení defenzivy, v nedělním ligovém duelu postrádal hned tři obránce a navíc se zranil i Novák.

Oba týmy budou ve čtvrtek usilovat o teprve třetí postup v pohárech. Jablonec dosud přešel pouze přes ázerbájdžánský Karabach v roce 1997 a předloni přes albánský tým Flamurtari Vlora. V Drammenu by rád potvrdil, že české týmy s norskými soupeři neprohrávají. Zvítězily ve všech pěti předešlých dvojzápasech. Pokud by Baumit uspěl, čekalo by ho na cestě do základní skupiny Evropské ligy ještě závěrečné 4. předkolo.

Reklama

Související témata: