Hlavní obsah

Piták z umělé trávy nemá obavy, je na ni zvyklý ze Salcburku

Drammen

Čtyři roky hrál fotbalista Karel Piták v dresu rakouského Salcburku domácí soutěžní zápasy na umělé trávě, i proto ho čtvrteční odveta 3. předkola Evropské ligy rovněž na umělém povrchu v norském Drammenu nijak neděsí. Věří, že Jablonečtí proti tamnímu Strömsgodsetu zúročí náskok 2:1 z domácího duelu a postoupí do závěrečného předkola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták proměňuje penaltu.

Článek

Piták z umělé trávy, kterou domácí Norové považují za svůj velký trumf, vůbec nemá obavy. "Čtyři roky jsem hrál na umělce v Salcburku, takže jsem na ni docela zvyklý. Navíc tady v Jablonci trénujeme na umělce čtyři pět měsíců, takže myslím, že taková nevýhoda to pro nás není," řekl Piták novinářům.

Je rád, že si Jablonec veze do odvety výhru 2:1, o které rozhodl až v nastavení prvního duelu. "Myslím, že ten gól na 2:1 je důležitý. Můžeme v Norsku hrát na brejky. Na to máme rychlé hráče po stranách, takže by nám to mohlo vyhovovat a nějaký gól bychom mohli dát," mínil jablonecký kapitán.

Je přesvědčen, že jeho tým má na to, aby přes druhý tým norské ligy postoupil dál. "Ukázalo se, že se soupeřem můžeme hrát. Myslím, že máme na to, abychom přes ně postoupili," podotkl Piták, který v prvním duelu otevřel skóre proměněnou penaltou.

"Trošku mě překvapilo, že jsme na ně vlítli a oni s tím měli 30 minut velké problémy. Pak ale ukázali, že jsou kvalitní mužstvo. Dokázali i kombinovat a taky si vypracovali nějaké šance. Čeká nás ještě těžká práce, ale věřím, že to zvládneme," dodal Piták.

Reklama

Související témata: