Hlavní obsah

Liberecké komplikace nekončí. Let do Curychu byl zrušený, k odvetě tak museli Severočeši na etapy

Praha

Komplikace bez hranic provází liberecké fotbalisty na jejich cestě pohárovou Evropou. Před prvním duelem 3. předkola Evropské ligy jim přívalové deště málem spláchly stadión, takže se do poslední chvíle nevědělo, zda se bude U Nisy hrát, ke čtvrteční odvetě do Švýcarska museli pro změnu letět na etapy ve dvou skupinách. Společný ranní let výpravy Severočechů byl totiž zrušen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Lieberce Jaroslav Šilhavý se mračí právem. Komplikace Severočechů neberou konce...

Článek
Fotogalerie

Neskutečné, jaké trable musí Šilhavého tým zvládnout a s čím vším se musí při putování pohárovou Evropou vyrovnat. Když měli Severočeši nastoupit k prvnímu zápasu 3. předkola proti FC Curych doma, přišla bouřka, přívalové deště, rozvodněná Nisa i okolní potoky. A co bylo ještě horšího - voda zaplavila celou tribunu postavenou ve stráni nad hřištěm. Škody vyčíslené do miliónů se sice nepodařilo úplně odstranit, ale Evropská liga se hrála a domácí nakonec 2:1 zvítězili.

Před cestou k odvetě do Curychu přišla v noci bouřka zase. Pro změnu zasáhla Prahu a okolí, takže některé ranní lety byly zrušeny. Ten do Švýcarska, jímž měli odletět fotbalisté Liberce, byl mezi nimi.

Tréninkový program narušen nebude

Výprava se tak musela rozdělit na dvě části a čekat na další letecké spoje. První část severočeské fotbalové ekipy vedl kouč Jaroslav Šilhavý, který se dostal na palubu se sedmnácti hráči krátce po desáté hodině.

Druhá část výpravy, ve které byli zbývající hráči, členové realizačního týmu a zástupci klubu a partnerů, odletěla až po poledni.

Program, který kouč Šilhavý svému týmu připravil, by však ve Švýcarsku narušen být neměl. Liberec bude od 19 hodin trénovat na stadiónu Letzigrund, kde se ve čtvrtek v 19.30 hraje odveta.

Česká televize na svém kanálu ČT Sport zápas vysílat nebude, i když o přenos měla enromní zájem. FC Curych se však nedohodl na podmínkách se švýcarskou televizí, takže ze stadiónu nebude putovat žádný signál. Prostě podobná situace, jako když Sparta hrála v Göteborgu s Häckenem.

Reklama

Související témata: