Hlavní obsah

Těžší soupeř než Betis v osudí nebyl, tvrdí jablonecký kapitán Piták

Jablonec

Po euforii z vítězství 3:1 nad Strömgodsetem přišel pro fotbalisty Baumitu Jablonec tvrdý úder: los jim pro play off Evropské ligy přisoudil sedmý celek minulého ročníku španělské ligy Betis Sevilla. „Těžšího soupeře jsme dostat nemohli,“ posteskl si v rozhovoru pro Sport.cz a Právo jablonecký kapitán Karel Piták.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták proměňuje nařízenou penaltu během utkání 3. předkola Evropské ligy mezi FK Baumit Jablonec a Stromsgodset IF.

Článek

Nezkazil vám los náladu po vítězství v Norsku?

Nezkazil. V osudí už nebyl vyloženě slabý soupeř. Betis je alespoň atraktivní, i když samozřejmě v dvojutkání bude jasným favoritem.

Dá se s ním vůbec něco uhrát?

Vždycky se začíná od 0:0. Nic jednoduchého nás nečeká, ale my nejsme tým, který by házel předem flintu do žita. Neskládáme zbraně, pokusíme se soupeři co nejvíc zkomplikovat situaci. Nemáme co ztratit, můžeme se jen těšit.

V Jablonci se na fotbal moc nechodí. Věříte, že Betis přiláká na Střelnici víc diváků?

Doufám, že ano. Vždyť tenhle zápas by měl být svátkem pro nás hráče a hlavně pro diváky. Kdy u nás uvidíte na vlastní oči přední španělský tým? Začínáme 22. srpna doma, takže nebudeme zatížení výsledkem ze Sevilly, a naopak se pokusíme vytvořit si co nejlepší pozici pro odvetu, aby to nebyla jen formalita.

Vrátím se ještě ke čtvrteční odvetě se Strömgodsetem. Dělala vám umělá tráva problémy?

Nedělala. Samozřejmě, že míč se na ní pohybuje jinak, ale zvykli jsme si brzy.

Brzy jste se ujali vedení, ale nebylo vám úzko, když soupeř vyrovnal a vypracoval si další šance?

Nijak nás to neznervóznilo. Pořád jsme hráli svoji hru. Neřekl bych, že měl soupeř nějaké velké šance, spíš pár závarů, které jsme dokázali i díky Michalu Špitovi v bráně vyřešit. Když jsme přidali druhý gól, byli jsme úplně v klidu.

Vy jste parádní výkon a výsledek korunoval krásným lobem. To bylo dílo okamžité myšlenky?

Přesně tak. Dostal jsem perfektní přihrávku a podíval se, kde stojí gólman. Byl poměrně hodně z branky venku, tak jsem ho zkusil přehodit a vyšlo to.

Reklama