Hlavní obsah

Rabušice si na srazu vychutnám, směje se Vydra po losu, který jeho Udine přihrál Liberec

Udine/Praha

S losem 4. předkola Evropské ligy je útočník české fotbalové reprezentace a italského Udine Matěj Vydra velmi spokojený. Liberec by pátému týmu tabulky minulého ročníku nejvyšší italské soutěže neměl v cestě za postupem do základní skupiny dělat větší problémy, jak uvedl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Matěj Vydra si kryje míč před Bulharem Ivanem Ivanovem.

Článek

Jak se vám zamlouvá Liberec jako soupeř v boji o účast v základní skupině Evropské ligy?

Náramně! Dokonce jsem si ho přál. Udine je jasným favoritem. Dáváme hodně gólů, v cestě do základní skupiny by nám neměl dělat velké problémy. Samozřejmě pro mne je pikantní, že se jedná o český tým. Proti žádnému jsem ještě nehrál.

Nepodceňujete trochu Slovan?

Tak to nemyslím. Samozřejmě každý zápas začíná 0:0 a fotbal je plný překvapení. Slovan postoupil přes Curych, porazil ho dvakrát, takže určitě není slabý. Rozhodne ale fotbalová kvalita a ta je na naší straně. Respekt cítíme ke každému soupeři, já určitě.

Znáte někoho z libereckého týmu?

Z různých reprezentačních výběrů se znám s Michaelem Rabušicem. Teď se uvidíme na srazu národního mužstva, kde bude nováčkem. To víte, že si ho vychutnám a popíchnu ho.

Nikoho dalšího už ne?

Ještě trochu Martina Frýdka, jinak nikoho, možná jen od vidění. Tolik jsem toho v české nejvyšší soutěži před odchodem do zahraničí zase neodkopal.

Těšíte se, že se podíváte do Česka v srpnu ještě jednou?

Možná se podívám... Zatím totiž není jasné, jestli v té době budu v Udine nebo už někde jinde.

Vy ještě nevíte, co s vámi bude?

O všem rozhoduje majitel, který vlastní několik klubů v různých soutěžích. Do konce přestupního termínu je pořád čas. Připravuji se s maximálním úsilím, abych mohl v případě odchodu okamžitě fungovat kdekoliv a kdykoliv. Ale rozhodně se netrápím tím, co bude. To je věc majitele a mého manažera Ondreje Chovance.

Máte alespoň nějaké informace, co s vámi majitel zamýšlí?

Nemám, jen si přeji, aby rozhodnutí padlo vzhledem k blížím se začátkům soutěží ve Španělsku, Itálii a Anglii, co nejdříve.

Takže je možné, že se vrátíte do Watfordu?

Tak to nepředpokládám. Spíš by to byla Premier League, pokud bych šel do Anglie. Ale to jsou spekulace. Opravdu nevím, co bude, proto musím být co nejlépe připravený. Změna prostředí už mi problém nedělá, pár jsem jich zažil.

Reklama