Hlavní obsah

Newcastle si veze výhru z Heerenveenu

PRAHA

Fotbalisté anglického klubu Newcastle United si ve čtvrtečním programu třetího kola Poháru UEFA vytvořili nejlepší pozici pro odvetný zápas. Newcastle totiž díky brankám Lee Bowyera a Alana Shearera vyhrál v nizozemském Heerenveenu 2:1 a na domácím hřišti mu bude k postupu stačit i remíza. Tým se však bude muset obejít bez Bowyera, který dostal červenou kartu.

Článek

I bez Jiřího Jarošíka a Sergeje Semaka, kteří v lednovém přestupním termínu odešli do Londýna resp. Paříže, si fotbalisté CSKA Moskva poradili s Benfikou Lisabon. Zápas se hrál v Krasnodaru a Rusové vyhráli 2:0 po gólech Berezuckého a Vágnera.

Fenerbahce Istanbul na rozdíl od CSKA v zimní přestávce nakupovalo, ale ani příchod Anelky za deset milionů eur trenérovi Daumovi nepomohl. Francouzský útočník se při pohárové premiéře v tureckém klubu neprosadil a domácí prohráli se Zaragozou 0:1. O vůbec první výhru hostí ve třetím kole Poháru UEFA se postaral brazilský obránce Alvaro.

Ve Štýrském Hradci zvládli sněhovou nadílku lépe než ve středu ve Vídni a diváci na Schwarzeneggerově stadionu zažili opravdové drama. Angličané z Middlesbroughu, kteří v prvním kole vyřadili ostravský Baník, dvakrát vedli zásluhou Nizozemců Zendena a Hasselbainka. Ale domácí pokaždé vyrovnali, nejprve se o to postaral Chorvat Bazina, podruhé rozjásal hlediště Kollmann povedeným přímým kopem.

Španělský Villarreal, který se v loňském ročníku Poháru UEFA postaral o velké překvapení postupem do semifinále, si vede skvěle i v této sezóně. V soutěži ještě nenašel přemožitele a bilanci si nepokazil ani na hřišti kyjevského Dynama, které se do Poháru UEFA přesunulo z Ligy mistrů.

Další dva zápasy třetího kola Poháru UEFA gól nepřinesly. Neviděli ho ani fanoušci druholigové Alemannie Cáchy, jichž přišlo na vypůjčený stadion do Kolína nad Rýnem 38 tisíc, což je klubový rekord.

CSKA Moskva - Benfica Lisabon 2:0 (1:0)
Branky: 12. Berezuckij, 61. Vágner. Rozhodčí: Tudor (Rum.)
Fenerbahce Istanbul - Real Zaragoza 0:1 (0:0)
Branka: 72. Alvaro. Rozhodčí: Vollquartz (Dán.)
GAK Štýrský Hradec - FC Middlesbrough 2:2 (0:0)
Branky: 63. Bazina, 78. Kollmann - 51. Zenden, 65. Hasselbaink. Rozhodčí: Trivkovič (Chorv.). ČK: 80: Kollmann. Diváci: 13.000.
Dynamo Kyjev - Villarreal 0:0
Rozhodčí: Duhamel (Fr.).
SC Heerenveen - Newcastle United 1:2 (1:0)
Branky: 24. Huntelaar - 69. Shearer, 82. Bowyer. Rozhodčí: Szabó (Maď.). ČK: 86. Bowyer.
Olympiakos Pireus - FC Sochaux 1:0 (1:0)
Branka: 29. Okkas. Rozhodčí: Ivanov (Rus.)
Alemannia Cáchy - AZ Alkmaar 0:0
Rozhodčí: Kasnaferis (Řec.). Diváci. 38.000.
FC Basilej - Olympique Lille 0:0
Rozhodčí: Genov (Bul.)

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen