Hlavní obsah

Kouče Uhrina čeká v boji o Evropskou ligu Tottenham, Levého zase FC Sevilla

Těžké překážky v boji o postup do základní skupiny fotbalové Evropské ligy mají před sebou týmy českých trenérů. Dinamo Tbilisi Dušana Uhrina mladšího čeká ve čtvrtečním úvodním utkání 4. předkola Tottenham a Slask Vratislav se Stanislavem Levým na lavičce se představí na hřišti FC Sevilly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na trenéra Levého čeká těžký úkol.

Článek

Gruzínský mistr Tbilisi nezvládl 3. předkolo Ligy mistrů a vypadl se Steauou Bukurešť, při losu EL pak dostal jednoho z nejtěžších možných soupeřů. "Tottenham je klub z jiné fotbalové planety. Myslím, že zápas s námi nemohou brát zcela vážně. Pokusíme se z toho vytěžit maximum," uvedl Uhrin mladší.

Londýnský celek v letě výrazně posiloval a zatím získal například kanonýra Roberta Soldada, záložníky Paulinha, Étienne Capoueho a Nacera Chadliho. Fanoušci ve Tbilisi naopak kvůli zranění neuvidí Garetha Balea. O velšské hvězdě se nadále mluví v souvislosti s potenciálním rekordním přestupem do Realu Madrid.

Nic nemůže být těžší

Levý se před čtvrtečním utkáním děsil velkých veder, které momentálně panují na jihu Španělska. "V pondělí jsem se vrátil ze Sevilly a potvrdily se mé obavy, že už pro nás nic nemůže být těžší. Počasí ve Španělsku je dramatické. Zápas (Sevilly) proti Atlétiku Madrid začínal ve 23 hodin při 40 stupních Celsia," líčil Levý.

Trenér Vratislavi očekává výrazně obtížnějšího soupeře než byly Bruggy. Ty jeho svěřenci vyřadili v předchozím předkole po výsledcích 1:0 a 3:3. "Uvědomujeme si, že to nebude jednoduché, protože Sevilla je mnohem silnější než Bruggy. Pokud chcete dosáhnout dobrého výsledku, musíme hrát ještě lépe než proti Belgičanům," upozornil Levý.

Ondrášek proti Sivokovi

Na souboj českých hráčů, kteří v minulosti působili v Českých Budějovicích, by mělo dojít v zápase Tromsö s istanbulským Besiktasem. Zdeněk Ondrášek se v útoku norského týmu pokusí vyzrát na obranu hostů i s reprezentantem Tomášem Sivokem.

Ondrášek zasáhl do všech šesti zápasů Tromsö v předchozích třech předkolech EL a zatím vstřelil dvě branky, v posledním duelu s lucemburským Differdange pak nezaváhal v penaltovém rozstřelu.

Na šanci v sestavě Spartaku Moskva bude čekat další bek národního týmu Marek Suchý, jenž v domácí soutěži ještě v této sezoně nenastoupil. Ruské mužstvo zahájí boj o EL v St. Gallenu. Dněpr Dněpropetrovsk s brankářem Janem Laštůvkou a obráncem Ondřejem Mazuchem bude hrát v Estonsku proti Kalju. To ve 3. předkole Ligy mistrů jasně vyřadila Plzeň. Frankfurt vstoupí do soutěže na hřišti Karabachu Agdam ještě bez čerstvé ofenzivní posily ze Sparty Václava Kadlece, který zůstává v Německu.

Program úvodních utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
15:00 Aktobe (Kaz.) - Dynamo Kyjev,
18:00 Karabach Agdam (Ázer.) - Eintracht Frankfurt (Kadlec - nenominován), Kubaň Krasnodar - Feyenoord Rotterdam, Dinamo Tbilisi (trenér Uhrin ml.) - Tottenham Hotspur,
18:30 Atromitos (Řec.) - Alkmaar, Maccabi Haifa - Astra Ploješť (Rum.), FC Minsk - Standard Lutych,
19:00 Salcburk - Žalgiris (Lit.), St. Gallen - Spartak Moskva (Suchý), Esbjerg (Dán.) - St. Etienne, Molde (Nor.) - Rubin Kazaň, Nomme Kalju (Est.) - Dněpr Dněpropetrovsk (Laštůvka, Mazuch),
19:30 Kukësi (Alb.) - Trabzonspor,
20:00 Pandurii Targu Jiu (Rum.) - Braga, FH Hafnarfjördur (Isl.) - Genk, Apollon Limassol (Kypr) - Nice, Elfsborg (Švéd.) - Nordsjaelland (Dán.), Tromsö (Nor., Ondrášek) - Besiktas Istanbul (Sivok),
20:05 Swansea - Petrolul Ploješť (Rum.),
20:30 Rijeka - Stuttgart, Černomorec Oděsa - Skënderbeu (Alb.), Vojvodina Novi Sad (Srb.) - Šeriff Tiraspol (Mold.), Partizan Bělehrad - Thun (Švýc.),
20:45 Zulte Waregem - APOEL Nikósie,
21:00 Grasshoppers Curych - Fiorentina,
21:05 Rapid Vídeň - Dila Gori (Gruz.),
21:30 Estoril (Portug.) - Pasching (Rak.), FC Sevilla - Slask Vratislav (trenér Levý).

Reklama

Související témata: