Hlavní obsah

Jablonec píše historii, Betis v neděli prohnal Ronalda a teď prověří Pitáka a spol.

Fotbalový Jablonec se těší na historický zápas. V prvním zápase play off Evropské ligy ve čtvrtek hostí Betis Sevilla, což je nejslavnější klub, na který kdy Baumit v pohárech narazil. Zatímco soupeř v premiéře španělské ligy až v závěru podlehl na hřišti slavného Realu Madrid, Severočeši musejí zaplašit šílenou víkendovou remízu 5:5 se Znojmem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Jorge Molina z Betisu Sevilla oslavuje gól proti Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Betisu Sevilla si zatrénovali na jabloneckém hřišti.

„Strach určitě nemáme. Utkání se Znojmem jsme jednoznačně podcenili a doufám, že nás to vrátí na zem. K zápasu s Betisem přistoupíme jinak," slibuje kapitán Karel Piták. „Jsme realisté, Betis je velkým favoritem. Na druhou stranu jsme válečníci a neprodáme svoji kůži lacino! Konfrontace s předním španělským klubem je pro nás obrovské plus a obrovská škola," těší se trenér Roman Skuhravý.

Ani kouče už sobotní divočina se Znojmem neděsí. „V neděli měli hráči volno, v pondělí proběhlo krátké hodnocení. Takhle odehrát zápas jednoznačně nemůžeme, ale porovnáváme dva zcela rozdílné zápasy. Připravujeme se na Betis - a jsem přesvědčený, že Znojmo se už nikdy nebude opakovat," dušuje se Skuhravý.

Pod Skuhravým prohráli jen jednou

Jako nový kouč má zatím vynikající bilanci. Jablonec pod jeho vedením prohrál jediný ze 14 soutěžních zápasů. Teď ho však čeká životní utkání. „Jednoznačně, těším se hrozně. Jméno soupeře mě nestraší. Naopak beru jako úžasný fakt, že v neděli hráli proti Ronaldovi na Realu a ve čtvrtek proti Karlu Pitákovi... Vážíme si toho, kluci odevzdají to nejlepší, co v nich je. Uvidíme, zda to bude stačit na dobrý výsledek," ujistil Skuhravý po středečním tréninku.

„Čeká nás obrovská výzva. Nejsme favorit, ale půjdeme si to s nimi rozdat. Neprodáme kůži lacino," slibuje také zkušený záložník Piták.

Pro Betis je postup povinností

Podle španělských novinářů, kteří do Jablonce dorazili, by v sestavě Betisu mělo dojít k některým změnám proti dramatickému duelu na Realu Madrid. V neděli totiž sevillský tým hostí v lize Celtu Vigu, což je duel s příchutí derby.

„Kdepak, neděláme mezi zápasy žádný rozdíl, i ten v Jablonci je pro nás velmi důležitý. Naším cílem je postup, a když se do základní skupiny nedostaneme, čekala by nás těžká sezóna. Máme třicet tisíc prodaných permanentek a spoustu příznivců po celém Španělsku," ujistil trenér Pepe Mel.

Jeho tým se musí vypořádat s velkým zklamáním, senzaci na San Bernabeu měl na dosah. „Zasloužili jsme si tam remízu, ale fotbal je o gólech - a to platí i v Jablonci. Bylo těžké bojovat na Realu a v posledních pěti minutách prohrát, také proto jsou hráči unavení. Ve čtvrtek do toho ale dáme sto procent," ujistil kouč Betisu.

Zápas Jablonec - Betis Sevilla se hraje od 18:00, rozhoduje Rumun Tudor. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: