Hlavní obsah

Jablonec - Real Betis 1:2Statečný Jablonec měl cenný skalp na dosah, jenže s Betisem nakonec prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Molina 0 : 1
43. Kopic 1 : 1
86. Cedric 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Výhry ve velkém zápase se nakonec nedočkali. Fotbalisté Jablonce prohráli v prvním utkání play off Evropské ligy se španělským Betisem Sevilla 1:2, což nahrává favorizovanému soupeři. Severočeši měli spoustu šancí, v koncovce však nebyli dostatečně efektivní. Odveta se hraje za týden v Seville a tým kouče Romana Skuhravého se tam pokusí o zázračný postup do základní skupiny soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Ondřej Vaněk (vpravo) nemůže uvěřit, jakou šanci proti Betisu Sevilla spálil.

Článek
Fotogalerie

Zápas měl takřka rodinnou předehru. Kouč sevillského týmu Pepé Mel se na Střelnici sešel a vyfotil se svým bývalým spoluhráčem Michalem Bílkem. Současný trenér české reprezentace kopal za Betis v 90. letech, kdy ve španělském klubu působili také další čeští hráči Alois Grussmann a Roman Kukleta i trenér Jozef Jarabinský.

Pak už Jablonec naostro zahájil partii, v níž by se postup přes mnohem slavnějšího soupeře rovnal hotovému zázraku. Začátek však neměl vůbec špatný. Vaněk v 11. minutě ideálně odcentroval na Pitáka, jenže kapitánovi míč v nadějné pozici nesedl. Hned o minutu později už domácí zvedali ruce nad hlavu, když míč z Hubníkovy hlavy mířil do sítě. Paulao ho však ještě včas zastavil.

Do třetice měl šanci Piták, jehož střelu brankář Sara vykopl. Naopak Betis udeřil hned z první příležitosti. Dlouhý pas z půlky hřiště propadl mezi jabloneckými stopery k Molinovi a střelec, který v neděli skóroval i na slavném San Bernabeu proti Realu Madrid, na druhý pokus překonal Špita.

Vaněk zazdil tutovku

Po laciné chybě v rozehrávce měl Molina na kopačce další gól, Špit ale předvedl vynikající zákrok. V závěru prvního poločasu bylo znát, jak si favorit věří a jak domácí po inkasované brance znejistěli. Nicméně makali dál a dočkali se odměny. Novák po pěkné kombinaci uvolnil ve vápně Kopice a ten přesnou střelou vyrovnal. A hned vzápětí Sara vyrazil na roh Pitákovu bombu, po níž mohli Severočeši dokonce těsně před přestávkou vést...

Také nástup do druhého dějství patřil Jablonci. Hned zkraje měl velkou šanci Hubník, gólman vyrazil míč na roh. V 59. minutě pak byl i Sara bezmocný, jenže Vaněk v tutové situaci netrefil branku. Jako by na hosty padla únava z prohraného zápasu na Realu. Jablonec měl další šance, jenže Piták znovu neuspěl a Benešovu hlavičku zázračně vyrazil Sara.

Promarněné šance přišly Jablonec draho. Pět minut před koncem Novák podběhl dlouhý míč a aktivní Cedric po rychlé akci zblízka nasměroval míč do sítě. Pro domácí to byla ž příliš trpký konec nadějného zápasu...

Baumit Jablonec - Betis Sevilla 1:2 (1:1)
Branky: 43. Kopic - 21. Molina, 86. Cedric. Rozhodčí: Tudor (Rum.). ŽK: Kopic, Novák, Piták - Cedric.
Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Loučka - Kopic (84.Jablonský), Piták (89. Vošahlík), Vaněk, Čížek (74. Třešňák) - Hubník. Trenér Skuhravý.
Betis: Sara - Steinhöfer, Paulao, Perquis, Nacho - Nosa, Verdú, Xavi Torres (70. Matilla) - Vadillo (67. Chuli), Molina (80. Juan Carlos), Cedric. Trenér Mel.

Reklama

Související témata: