Hlavní obsah

Kapitán Jablonce Piták: Umřeli jsme na šance, ale nic nebalíme

Jan KrůtaPrávo

I když fotbalisté Jablonce s Betisem Sevilla prohráli v první bitvě o postup do skupiny Evropské ligy 1:2, byl kapitán týmu Karel Piták na tým pyšný. „Bohužel jsme umřeli na neproměňování šancí, ale ještě zkusíme odvetu zdramatizovat,“ řekl Piták.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Karel Piták si vyčítá zahozenou šanci během utkání play off Evropské ligy proti Betisu Sevilla.

Článek
Fotogalerie

Bolí taková porážka hodně?

Je to velká škoda, protože jsme měli spoustu šancí. Měli jsme něco proměnit, ale jedeme dál a zkusíme něco i v odvetě, i když víme, že to bude hodně těžké. Dneska jsme si potvrdili, že se s Betisem dá hrát. Kdybychom dali gól na 2:1 my, asi všechno vypadalo jinak. Jenže jsme umřeli na neproměňování šancí.

Dá se po vašem výkonu říci, že jste prohráli se ctí?

Tak bych to viděl. Nakonec nás odměnili i fanoušci potleskem. Byla to taková hezká tečka.

Byl jste překvapený, kolik příležitostí jste si vytvořili?

Docela jo. Viděli jsme v televizi, jak hráli v neděli na Realu. Betis je do moc šancí nepustil. Proto je potřeba uznat i naší kvalitu. Chybělo jen to finále.

Vy sám jste spálil tři dobré šance. Co vám v tu chvíli blesklo hlavou?

Snažil jsem se na to nemyslet a šli jsme dál. Mě mrzí hlavně ta šance ze závěru první půle, kdy mi gólman střelu zázračně vytáhl. Ale celkově se nemáme za co stydět. Hráli jsme opravdu dobře a jedinou vadou na kráse je výsledek.

Rozhodly i zkušenosti?

Určitě. Oni mají dopředu obrovskou sílu. Velký tým se pozná i podle proměňování šancí. Ale my se ještě nevzdáváme. Za týden zkusíme odvetu zdramatizovat. Musíme dát dva góly, ale když jsme si dnes vypracovali osm šancí, proč by se to nemohl podařit tam. Když dáme brzy gól, může se stát cokoliv.

Reklama

Související témata: