Hlavní obsah

Zůstalo mi víc vlasů než Bílkovi, smál se kouč Betisu a lichotil Jablonci

Jablonec nad Nisou

Zrovna v Jablonci si museli vzít, co jim fotbalový bůh o víkendu vzal. Fotbalisté Betisu Sevilla na začátku sezóny ctí výsledek 2:1. Zatímco v neděli jím v ligové premiéře podlehli na hřišti Realu Madrid, ve čtvrtek tak vyhráli v prvním utkání play off Evropské ligy na Střelnici. „Říkal jsem, že výsledek na Realu nebyl spravedlivý - a ten v Jablonci také ne,“ vysekl českému soupeři poklonu Pepe Mel, kouč Betisu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Betisu Sevilla José Mel.

Článek
Fotogalerie

Žádný vlasáč, ale sympaťák. A trocha porostu mu kolem pleše přece jen zbylo. Když se tedy trenér Mel před utkáním v Jablonci sešel se svým bývalým spoluhráčem Michalem Bílkem, měl nad „lebkounem" navrch.

„Dobíral jsem si Michala, že čas se na něm podepsal ještě víc než na mně. Přece jen mi zůstalo víc vlasů než jemu," chechtal se Mel.

Současný trenér české reprezentace kopal za Betis v devadesátých letech, kdy ve španělském klubu působili také další čeští hráči Alois Grussmann a Roman Kukleta i trenér Jozef Jarabinský. A ve čtvrtek Bílek dorazil na Střelnici i s asistentem Josefem Pešicem.

„Michal je můj velký kamarád, stejně jako byli Grussmann a Kukleta. Proto sleduji českou reprezentaci, když ji teď trénuje. Jsem rád, že jsem se s ním zase viděl," líčil Mel.

Nejlepší výsledek, na jaký měli

Vzhledem k průběhu zápasu a spoustě šancí Jablonce se vracel do Sevilly nadmíru spokojený. Betisu stačí příští týden v odvetě udělat poslední krok do hlavní soutěže Evropské ligy.

„Jablonec je velmi dobrý tým. Je rozehranější než my, nasadil vysoké tempo a přehrával nás, chvíli jsme nestíhali. Podle průběhu zápasu je to nejlepší výsledek, jakého jsme tady mohli dosáhnout," uznal kouč Betisu.

V neděli čeká jeho svěřence ligové derby se Celtou Vigo. A ve čtvrtek domácí duel s českým týmem. „Odveta bude vypadat jinak. Hráči si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak dobrým týmem je Jablonec. V odvetě budeme chtít diktovat tempo my," vyhlásil Mel.

Reklama

Související témata: