Hlavní obsah

Itálie v šoku. Strašlivý večer, píše tamní tisk o prohře Udine s Libercem

Strašlivý a začarovaný večer - tak nazval italský tisk čtvrteční prohru fotbalistů Udinese Calcio se Slovanem Liberec v Evropské lize. Deníky se shodují, že herně měl domácí tým navrch, ale nedokázal proměnit ani vyložené šance. Postoupit v odvetě tak prý bude pro italský klub velmi těžké.

Foto: Walter Parisotto, ČTK/AP

Zklamaný kouč Udinese Calcio Francesco Guidolin po porážce s Libercem.

Článek
Fotogalerie

"Udine zase jednou nemělo v evropské soutěži štěstí. Výsledek 3:1 pro Liberec nijak neodráží kvalitu hry, jakou tým z Friuli předvedl na hřišti," připomíná Gazzetta dello Sport a dodává, že odveta v Liberci se jeví jako "Mission impossible".

La Stampa oceňuje elegantní nátlakovou hru i desítku gólových šancí Italů a lituje, že nepřinesla lepší výsledek. "Soupeř se jen třikrát vymanil ze středu hřiště, ale nejistá hra obrany vyšla Udine draho," posteskl si autor komentáře.

"V Terstu to byl strašlivý večer. Hráči Udine odešli se sklopenými hlavami, deklasovaní konečným výsledkem, ale ne hrou. Guidolinův tým neměl štěstí," napsal internetový Udine Today a dodal, že si domácí tým povážlivě zkomplikoval postup.

Reportér Messagero Veneto označil večer v Terstu za začarovaný. "Černobílí zahodili spoustu příležitostí, dostali tři branky ze tří útoků a sami se zmohli jen na jednu. Narazili do zdi, ale za týden to ještě mohou napravit," uzavírá italský list.

Reklama

Související témata: