Hlavní obsah

Jablonci máme co vracet, říká postupem do EL dobře naladěný gólman Liberce Kovář

Liberec

Euforie z postupu do základní fáze Evropské ligy zasáhla všechny liberecké fotbalisty bez rozdílu. Současně si ale uvědomují, že na ně nepočkají ani ligové povinnosti, protože už v pondělí čeká na celek Slovanu prestižní derby v sousedním Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký gólman Přemysl Kovář.

Článek

„Sedli jsme si jako parta. A užíváme si toho, že jsme neprohráli posledních pět pohárových zápasů. Skóre 4:2 v součtu obou utkání s Udinese Calcio je fantastické. Ale byli jsme obezřetní až do poslední chvíle odvetného duelu," líčil brankář Přemysl Kovář.

Všiml si, že už deset minut před koncem diváci jásali nad postupem. „Ale já jsem si říkal, že přece ještě není hotovo. Vzpomněl jsem si na Boleslav, kde jsme v lize dostali čtyři góly," vykládal gólman, který zároveň ocenil souhru celého týmu proti italskému sokovi. „Kluci zahráli skvěle takticky, měli soupeře přečteného," vyzdvihl přednosti Slovanu Liberec.

Spoléhá i na skvělé fanoušky

A jak se soustředí na Jablonec? „Přece jen bereme vlastní postup do Evropské ligy jako obrovský zážitek a uvidíme, v jaké situace se sejdeme k přípravě na ligový zápas (úsměv). Bude to oříšek. Ale naši fanoušci jsou natěšení i na ligu a navíc máme Jablonci co vracet. Tím myslím jarní semifinálové vyřazení z Poháru České pošty. Takže motivace nám chybět nebude," podotkl Přemysl Kovář.

Nečekaně hvězdné chvíle prožívá v libereckém týmu slovenský záložník Lubomír Kolár. Do kádru přišel až v průběhu podzimní sezóny, přesto už okusil i atmosféru evropských pohárů. „Máme za sebou úspěšné výsledky. Ani jsem nepředpokládal, jakým způsobem projdeme do základní fáze Evropské ligy. Nesmírně si vážím toho, že jsme s Udine ani jednou neprohráli. A ten závěr odvety jsem si vychutnal přímo na hřišti. A dokonce jsem měl i jednu šanci ke skórování. Celkově jsme byli na oba zápasy výborně připravení," líčil fotbalista, který v neděli 1. září oslaví 24. narozeniny.

A o den později následuje zmíněné derby s Jabloncem. „Samozřejmě jsem od kluků, co jsou v Liberci déle než já, slyšel, že je to hodně sledovaný souboj," usmál se Kolár.

Reklama

Související témata: