Hlavní obsah

Pojedeme do Sevilly pomstít Jablonec, smál se po losu kouč Liberce Šilhavý

Liberec

Trenér Slovanu Liberec Jaroslav Šilhavý přijal los Evropské ligy se stoickým klidem. „FC Sevilla, Freiburg a Estoril jsou kvalitní i atraktivní soupeři. Není to na jásání, jak jsou hratelní, ani na smutek, že jsou neporazitelní. Pro nás je úspěch, že jsme se dostali přes silné Udine do této společnosti,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jaroslav Šilhavý na tiskocé konferenci před úvodním utkáním třetího předkola Evropské ligy s týmem FC Curych.

Článek

Některé skupiny se jeví takříkajíc hratelnější, ale vaše skupina H vypadá zajímavě. S jakými pocity ji berete?

Především jsme rádi, že jsme se vůbec mezi osmačtyřicet klubů dostali. Byli jsme ve čtvrtém výkonnostním koši, takže jsme čekali, k jakým klubům nás přiřadí. To už si nevyberete. Tihle soupeři jsou alespoň zajímaví a atraktivní i pro fanoušky.

Kdo jsou favorité?

Jednoznačně Sevilla a Freiburg. Španělskou a německou ligu řadím mezi evropské top soutěže. Tyhle dva týmy jsou srovnatelné s Udine. Zajímavé bude, že s Freiburgem přijedou Darida, Pilař a Krmaš. Estoril je pro mne veliká neznámá.

Koho jste si v kabině přáli?

Kluci hrozně moc chtěli anglický tým, nejlépe Tottenham. Ten moc chtěli už do play off. Anglická Premier League je velmi kvalitní a prostředí anglického fotbalu atraktivní i pro hráče. Nevyšlo to, ale zklamaní nejsou. U mne to byla spíš otázka, koho jsem si nepřál...“

Kam jste tedy nechtěl jet?

Na východ. Přeci jenom jednou to stačilo. Čím víc na východ, tím je cestování delší a tudíž vše namáhavější, k tomu špatně čitelní soupeři a různá překvapení. Tenhle los mi vyhovuje.

V Seville, byť to bylo od Betisu, dostal Jablonec šest gólů. FC Sevilla je ještě silnější...

Nestrašte! Je to favorit naší skupiny, ale my tam pojedeme Jablonec pomstít (smích).

Kdy začnete shánět informace o soupeřích?

Samozřejmě co nejdříve. Nejtěžší to bude asi o Estorilu. Uděláme si také s kolegy program, kdo kam kdy vyjede na pozorování.

Nebudete žádat majitele klubu Ludvíka Karla o posily, případně aby nikoho neprodával?

Všichni si v klubu uvědomujeme, že postup je velký úspěch. Ale to neznamená, že nám teď bude všechno jedno. Určitě budeme chtít ve skupině hrát důstojnou roli a získat nějaké body. Tím chci říct, že snad k výprodeji nedojde. Co se týče posil, dva tři zkušenější hráči by se nám hodili, ale to je spíš otázka na majitele klubu.

V pondělí vás čeká prestižní duel s Jabloncem. Nemáte po zápase s Udine marody?

Trochu nakřápnutý je Rybalka, ale nic vážného to není. O nikom dalším nevím, tedy pokud se někdo nezranil po zápase, kdy dostali hráči za postup volno (smích).

Postoupí Liberec do jarní části Evropské ligy?
Ano
64,7 %
Ne
35,3 %
Celkem hlasovalo 14226 čtenářů.

Reklama