Hlavní obsah

VIDEO: O Liberec přijdu, kaboní se Darida, který kvůli zranění z Itálie musí odložit debut ve Freiburgu

Pavel Dosadil (Freiburg)Sport.cz

Přišel jako nejdražší akvizice v historii klubu. Freiburg za něj poslal do Plzně přes sto miliónů korun, debut Vladimíra Daridy v novém dresu se však nuceně odkládá. Fotbalista se zranil v kvalifikačním duelu české reprezentace v Itálii a ani ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Liberci svůj Freiburg neposílí. „Škoda, zrovna proti Liberci bych si moc rád zahrál,“ litoval, když ve středečním podvečeru vyšel od maséra.

Záložník Freiburgu Vladimír Darida před utkáním s Libercem.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Postup přes italské Udine byl do jisté míry zázračný. Tím ale liberecký marš Evropou nekončí. „Naopak, budu apelovat na hráče, že naše práce teprve začíná! Vedení nám nestanovilo žádné konkrétní cíle, ale určitě pošilháváme po postupu. Nechci být arogantní, máme pokoru. Ale třeba se dostaneme dál," říká sebevědomě trenér Jaroslav Šilhavý. Jeho tým čeká ve skupině ještě FC Sevilla a Estoril.

„Jak říká trenér, v pohárech jedeme na 300 procent, hodně nad plán. Ale náš zázrak bychom ještě rádi trochu vylepšili. Nejlepší by bylo, kdybychom dovezli nějaké body hned z Freiburgu," řekl gólman Přemysl Kovář.

Dva Češi jsou na marodce

České týmy čekají na pohárovou výhru nad německým klubem od roku 2004. Slovan to může změnit na hřišti klubu, který má na soupisce tři české fotbalisty. Na středečním tréninku se však objevili jen Pavel Krmaš a Václav Pilař.

Reprezentant Vladimír Darida, který si v Itálii zranil kotník, se potil v posilovně a pak musel na masáž. „Zranění bude delší, než se zdálo, dva týdny mi doporučili klid. O zápas s Libercem jsem tak bohužel přišel," avizuje Darida. Hrát ostatně nemůže ani jeho bývalý spoluhráč z Plzně. „Teprve v úterý jsem poprvé trénoval s mužstvem, ale do soubojů ještě naplno nesmím. Už jsem to viděl s kariérou černě, ale bojuji," ujistil Pilař, který je bez fotbalu již déle než rok.

Začátek angažmá si představoval jinak

Darida původně myslel, že do týdne bude zraněný kotník v pořádku. Místo toho však dvakrát denně dochází za fyzioterapeuty a s mužstvem vůbec netrénuje. „Magnetická rezonance se doktorovi nelíbila. Doporučil mi, ať se dva týdny šetřím. Takhle jsem si tedy začátek angažmá nepředstavoval. Docela dlouho jsem zraněný nebyl a teď to přišlo zrovna ve chvíli, kdy jsem přestoupil," kabonil se pod tribunou Mage Solar Stadiónu.

Ani vyklusávat zatím nemůže. „Nechci riskovat. Chci se vrátit co nejdřív, ale zatím jen posiluji vršek těla nebo dělám stabilizační cvičení."

Porážku Plzně sledoval přes skype

Úterní výsledek Ligy mistrů mu nepřidal. Jeho Plzeň, které pomohl postup do milionářské soutěže vykopat, podlehla Manchesteru City vysoko 0:3.

„Přenos jsem měl trochu dramatický. Musel jsem se spojit s kamarádem v Čechách přes skype a on mi počítač strčil před televizi... Škoda výsledku, stav 0:0 po prvním poločase byl dobrý. Pak ale kluky položily tři rychlé góly. Radši jim zavolám až později," lituje Darida.

Reklama

Související témata: