Hlavní obsah

Krmaš se těší na mazec české mafie, až se s Daridou a Pilařem sejdou na trávníku

Freiburg

Tři české fotbalisty má v kádru SC Freiburg. Vzhledem ke zranění Václava Pilaře a Vladimíra Daridy však zřejmě jen Pavel Krmaš má šanci, že by ve čtvrtek večer mohl nastoupit v Evropské lize proti Liberci. Třiatřicetiletý obránce kroutí v klubu sedmou sezónu, takže je v týmu nejstarším hráčem věkem i služebně.

Pavel Krmaš pře duelem s LibercemVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Freiburg se těší na pohárový svátek, ale v bundeslize jste předposlední a v neděli vás čeká důležitý zápas s Herthou. V jaké formě váš tým natrefí Liberec?

V lize jsme měli těžký los, neviděl bych to černě. Když porazíme Herthu, budeme mít stejně bodů jako loni touto dobou. A pak jsme nakonec skončili pátí. Teď se všichni těší na pohár, vždyť Freiburg se vrátil na evropskou scénu po dvanácti letech.

Po příchodu Daridy jste v klubu tři krajani. To už je malá čeká mafie, ne?

Kdepak, velká! Vašek zatím pracuje na návratu po roční absenci, Vláďa si přivezl z Itálie zraněný kotník. Ale až se všichni tři sejdeme na trávníku, bude to mazec!

Věříte, že si proti Slovanu zakopete aspoň vy? Zatím čekáte na příležitost.

Strašně rád bych hrál! Máme náročný program, teď nás čeká třikrát anglický týden s vloženými zápasy, takže doufám, že se během této série na hřiště dostanu. A proti Liberci by mě to těšilo dvojnásob.

Ve Freiburgu jste nejdéle sloužícím hráčem. Těšíte se v kabině patřičné úctě?

Užívám si to, ale ctíme se navzájem. Kluci mě respektují, v mých letech už možná nebudu mít další příležitost zahrát si evropské poháry. Třikrát už jsem ve Freiburgu prodloužil smlouvu o jeden rok, stávající mi končí po sezóně. Stál jsem o delší kontrakt, ale pokaždé mi řekli, že vzhledem k mému věku to nejde a uvidí se, jak se mnou budou spokojeni. To samé platí i nyní a sám jsem zvědavý, co bude dál.

Zápas Freiburg - Liberec začíná ve čtvrtek ve 21:05, rozhodčím je Rumun Balaj. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama