Hlavní obsah

Jedeme na tři sta procent, liberecký zázrak chceme dotáhnout až do konce, troufá si Kovář

Pavel Dosadil (Freiburg)Sport.cz

Ještě v zimě, když Bičík jako brankářská jednička zmizel do Turecka, trenér Šilhavý přemýšlel, zda by neměl mezi tyče přivést prověřenějšího gólmana. Žádný nákup však nakonec nebyl třeba. Báječný rok 2013 fotbalistů Liberce se do značné míry pojí také s vynikajícími výkony brankáře Přemysla Kováře (27). V Evropské lize vychytal Slovanu postup do hlavní soutěže a těší se na čtvrteční premiéru ve Freiburgu.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Palec nahoru, aneb vždy dobře naložený liberecký brankář Přemysl Kovář na tréninku ve Freiburgu.

Článek
Fotogalerie

Trénink libereckých fotbalistů ve Freiburgu

Postup z play off přes Udine, to byl liberecký zázrak. Kam až ho chcete ve skupině posunout?

Jak říká trenér, v pohárech jedeme na 300 procent, hodně nad plán. Ale náš zázrak bychom ještě rádi trochu vylepšili a dotáhli až do konce. Nejlepší by bylo, kdybychom dovezli nějaké body hned z Freiburgu.

Ještě před rokem jste chytal druhou ligu za Varnsdorf, teď vás čeká skupina s Freiburgem, Sevillou a Estorilem.

Přáli jsme si postoupit, a teď jsme tady! Záleží na nás, jak se s tím vyrovnáme. Ale věřím, že skupinu zvládneme podobně jako třeba Udine, nebudeme v ní za hlupáky.

Postup přes Rigu, FC Curych a Udine vám tedy dodal patřičné sebevědomí.

Především jsme si ověřili, že v pohárech se dá hrát také s papírově silnějšími soupeři. Když zopakujeme výkon z druhého poločasu pátečního utkání proti Plzni, nejsme bez šance ani v Evropské lize.

Ve Freiburgu vás měl ostřelovat také český reprezentant Vladimír Darida. Jste rád, že kvůli zranění z reprezentace nemůže hrát?

V nároďáku i v Plzni byl Darida fantastický. Takže je jen dobře, že proti nám nenastoupí a premiéru ve Freiburgu si oddálí alespoň do dalšího týdne.

Co vlastně čekáte od soupeře, který v minulé sezóně skončil v bundeslize pátý, ale nyní je až předposlední?

Freiburg se vrací do pohárů po dvanácti letech, je to pro ně podobný svátek jako pro nás. Bude to jízda, s tím musíme počítat, fanoušci soupeře poženou. Nedávno tady remizoval Bayern. Měl převahu, ale Freiburg má spoustu šikovných hráčů na brejky. Na ně si musíme dát pozor.

Cíl pro pohárovou Evropu jste splnili. Nehrozí uspokojení, že už máte odpracováno?

Kdepak! Postup je velká věc a šest utkání ve skupině si můžeme užít. Ale chceme ještě něco uhrát. Jen musíme být stejně pokorní a pracovití jako v předkolech.

Jak dopadne zápas Freiburg - Liberec?
Zvítězí Freiburg
25,2 %
Utkání skončí remízou
29,7 %
Vyhraje Liberec
45,1 %
Celkem hlasovalo 4425 čtenářů.

Reklama

Související témata: