Hlavní obsah

Sionko znovu režíroval vyřazení španělského týmu z Poháru UEFA

PRAHA

Český fotbalista Libor Sionko je na španělské půdě v Poháru UEFA k nezastavení. V minulém kole poslal dvěma trefami ze hry Bilbao, teď se lvím podílem zasloužil i o krach přemožitelů Olomouce ze Zaragozy. Austria remizovala 2:2 a po dvaceti letech se může v evropských pohárech těšit na čtvrtfinále.

Článek

Sionko a spol. sice se Zaragozou doma remizovali 1:1, ale v odvetě dali během úvodních 12 minut dva góly a položili základ k úspěchu. Český záložník vždy po šesti minutách rozehrál zleva přímý kop a jeho spoluhráči jej vždy usměrnili hlavou do sítě.

Pak společně trnuli o výsledek, neboť hráli hodinu bez vyloučeného gólmana Didulici. Víc než dva góly mocně útočícímu soupeři ale nedovolili. Štěpán Vachoušek, který dnes pykal kvůli žlutým kartám, se může těšit na další kolo.

Postup do elitní osmičky slavil také René Bolf s Auxerre. V obraně udržel i v odvetě čisté konto a tak dvojzápas s ligovým konkurentem z Lille rozhodl už v polovině prvního zápasu svým gólem Akalé.

Duel dvou východoevropských klubů o místo ve čtvrtfinále vyhrálo CSKA Moskva. Jeho výhru 2:0 v odvetě nad Partizanem Bělehrad obstarali Brazilci. Vágnerovi s Carvalhem dvakrát klapl nacvičený signál. Vágner poslal dvakrát svého krajana na branku a poprvé z toho byl Carvalhův gól, podruhé střelce zastavil Djordjevič za cenu červené karty a penalty, z níž se Vágner nemýlil.

Výsledky osmifinálových odvet:
CSKA Moskva - Partizan Bělehrad 2:0 (0:0)
Branky: 69. Carvalho, 85. Vágner z pen. Rozhodčí: Paparesta (It.). ČK: 83. Djordjevič, 85. Tomič (oba Partizan). Diváci: 23.000. První zápas 1:1, postoupil CSKA.
Sporting Lisabon - FC Middlesbrough 1:0 (0:0)
Branka: 90. Pedro Barbosa. Rozhodčí: Poulat (Fr.). Diváci: 21.217. První zápas 3:2, postoupil Sporting.
AC Parma - FC Sevilla 1:0 (1:0)
Branka: 19. Cardone. Rozhodčí: Larsen (Dán.). Diváci: 7654. První zápas 0:0, postoupila Parma.
AJ Auxerre - Olympique Lille 0:0
Rozhodčí: Riley (Angl.). ČK: 76. Vitakič (Lille). Diváci: 14.500. První zápas 1:0, postoupilo Auxerre.
Real Zaragoza - Austria Vídeň 2:2 (0:2)
Branky: 58. Villa, 62. Galletti - 5. Papač, 12. Dosunmu. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 31. Didulica (Austria). Diváci: 30.000. První zápas 1:1, postoupila Austria.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články