Hlavní obsah

Sevilla si chce udobřit fanoušky. Výhra nad Libercem nás může nastartovat, věří kouč Emery

Sevilla

Trenér fotbalistů Sevilly Unai Emery před čtvrtečním utkáním základní skupiny Evropské ligy s Libercem věří, že je v silách jeho hráčů získat tři body. Právě duel se Slovanem by podle španělského kouče mohl tým nastartovat a zlomit k lepšímu zatím nepříliš vydařenou sezónu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Sevilly Unai Emery.

Článek

Sevilla ve španělské lize prohrála poslední dva zápasy a zvlášť domácí porážka 0:1 s Celtou Vigo, po které je v tabulce až čtrnáctá, rozzlobila fanoušky. "Není lepší příležitost než tuto sérii ukončit před vlastními diváky, kteří jsou z výkonů zklamaní. Vítězstvím bychom si zajistili výbornou pozici ve skupině a navíc bychom poslední zápasy částečně odčinili, to jsou velmi dobré důvody, proč do zítřejšího zápasu dát všechno," uvedl na tiskové konferenci Emery.

Proti Liberci prý Sevillu nečeká snadný zápas, ale Emery věří, že vítězství je v silách jeho hráčů. "Soupeř bude hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet rychle dopředu, využívat svůj fyzický potenciál. Musíme se připravit tak, aby si nevypracovával takové šance, jako měl na domácím hřišti. To se nám povede jen tehdy, pokud budeme mít převahu a budeme rychle zastavovat jejich protiútoky," upozornil.

Duel je pro španělský celek důležitý i kvůli tomu, aby za sebou Slovan udržel v tabulce. "Vyhrát tento zápas je nejdůležitější, protože máme v hlavách, že si tak můžeme zajistit první místo. Na tři body se ale budeme potřebovat zlepšit v obraně i v útoku," řekl Emery.

Odvolání? Tím se kouč Sevilly nezabývá

Bývalý kouč Valencie či Spartaku Moskva se nechce zabývat tím, že by v případě neúspěchu mohl být odvolán. "Chci se soustředit jen na svou práci. Uvědomuji si, že s našimi výsledky nevládne spokojenost, ale zabývám se tím jen z toho hlediska, aby to neovlivnilo hráče. Nemám kontrolu nad tím, jaký bude můj osud, ale mám kontrolu nad tím, jak budu dělat svou práci," uvedl.

Podle záložníka Cokeho berou hráči duel jako klíčový. "Naším cílem je udržet první místo ve skupině a potvrdit ho. Už jsme zvládli i jiná těžká utkání. Na hřišti Liberce nás stálo hodně sil vybojovat remízu i přes slušný dynamický výkon, jaký musíme zopakovat," připomněl první zápas, ve kterém vybojoval španělský tým remízu 1:1 až dvě minuty před koncem.

Kritiku domácích médií si prý nebudou připouštět vedle Emeryho ani hráči. "Po vítězném zápase se tým pokaždé cítí tak, jako by byl nejlepší na světě, ale je potřeba nedopustit, aby se kabina před dalším duelem uspokojila. A podobné je to v případě, kdy se nedaří. Nesmíme se nechat ovlivnit pochybami a smutkem," řekl šestadvacetiletý odchovanec Vallecana.

Coke se také zastal útočné taktiky trenéra Emeryho. "Chyba je, že jsme v lize dostali 25 gólů. Když zlepšíme tohle, začneme vyhrávat zápasy. Je potřeba pracovat na každém tréninku a nepodcenit žádný detail. Musíme se zlepšit vzadu a na druhé straně hřiště dávat přinejmenším tolik gólů jako doposud," uvedl.

Reklama

Související témata: