Hlavní obsah

Liberec už trénoval v Seville. Šilhavý přemýšlí, zda do zápasu nasadí Kušníra

Sevilla

S cílem zaskočit favorizovanou Sevillu i na jejím hřišti a přivézt pod Ještěd nějaký bod půjdou do čtvrtečního utkání Evropské ligy fotbalisté Liberce. Slovan si ve středu večer zatrénoval na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána, jehož ochozy nebudou podle domácích ani zdaleka vyprodány. Do hlediště se sice vejde 40 tisíc diváků, andaluský celek však očekává návštěvu kolem 16 - 17 tisíc fanoušků, což je pro Sevillu zklamání.

Foto: Jan Švanda, Sport.cz

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý (uprostřed), kapitán týmu Radoslav Kováč (vlevo) a mluvčí Jan Seifert na tiskové konferenci v Seville.

Článek
Fotogalerie

"Jestli přijde jenom sedmnáct tisíc, tak to bude škoda. Ale co bychom za to dali my v Čechách," připomněl liberecký záložník Josef Šural, který si kvalitu trávníku poměrně chválil.

„Je připravenej výborně. Nádhernej rovnej plac. Trošku se to trhá, je to takové jemnější, ale na to se určitě nebudeme vymlouvat," uvedl hráč Slovanu.

Sestava Severočechů nedozná ve čtvrtek výraznějších změn, k jedné zásadní však možná přece jen dojde. „Zvažujeme, že nebude hrát Ondra Kušnír," připustil kouč Jaroslav Šilhavý. Změna na pravém kraji obrany by měla logické opodstatnění. Devětadvacetiletý zadák totiž nasbíral už dvě žluté karty a pokud by se mu zažlutilo před očima i v Seville, přišel by o klíčový souboj s Freiburgem.

Počasí Šilhavého překvapilo

Slovan touží technicky skvěle vybaveného protivníka překvapit i na jeho půdě. „Zkusíme uhrát co nejlepší výsledek. Věřím tomu, že je toho mužstvo schopné. Přesvědčit se o tom mohlo v domácím zápase, kde získalo se Sevillou bod. Na jejím hřišti to teď bude složitější, ale věřím tomu, že odvedeme ve čtvrtek dobrý výkon."

Sevilla se navíc nenachází v optimální pohodě. Po debaklu na Realu Madrid a domácí porážce s Celtou Vigou klesla v tabulce na čtrnácté místo a její fanoušci jsou pořádně rozhněvaní. Ve španělském tisku se spekuluje o budoucnosti trenéra Unaie Emeryho, jenž si chce výhrou nad Libercem příznivce alespoň částečně usmířit. "Vyhrát tento zápas je nejdůležitější, protože máme v hlavách, že si tím můžeme zajistit první místo," uvedl Emery.

Liberečtí vyrukují na protivníka znovu s pevnou a organizovanou obranou. Z ní pak chtějí vyrážet do smrtících brejků. „Dá se očekávat, že Sevilla bude častěji na míči a útočit. Co se týče jejího herního stylu, bude to obdobné jako v Liberci," poznamenal Šilhavý.

Kormidelníka Slovanu zaskočily vysoké teploty, které v Seville momentálně panují. „Přiznám se, že mě počasí překvapilo. Teď k večeru je ale už příjemně, chládek, takže si myslím, že to zítra nebude problém," uzavřel Šilhavý.

Jak dopadne zápas mezi Sevillou a Libercem?
Vyhraje Sevilla
31,8 %
Utkání skončí remízou
40,3 %
Slovan andaluský tým zaskočí a zvítězí
27,9 %
Celkem hlasovalo 8106 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články