Hlavní obsah

Sevilla - Liberec 1:1Skvěle! Liberec veze ze Sevilly zásluhou Pavelky bod a přiblížil se postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Perotti 1 : 0
71. Pavelka 1 : 1
Záznam online reportáže

Jan Švanda (Sevilla)Sport.cz

Skvělý výsledek vezou ze Sevilly fotbalisté Liberce. Na hřišti favorita skupiny H uhráli ve 4. kole Evropské ligy remízu 1:1 a přiblížili se postupu do jarních vyřazovacích bojů. Andaluský celek měl sice během zápasu převahu a zaslouženě vedl po Perottiho trefě, další šance ale nevyužil a po změně stran přišel o výhru. Po odvážném sólu zařídil Severočechům bod Pavelka. Slovan tak i podeváté v Evropské lize neprohrál a vyrovnal rekord pražské Slavie ze sezóny 1995/1996.

Foto: Toni Rodriguez, ČTK/AP

Fotbalisté Liberece se radují z vyrovnávacího gólu proti Seville.

Článek
Fotogalerie

Sevilla proti Liberci jasně ukázala, že ligovou soutěž upřednostňuje a na lavičce nechala hvězdného Rakitiče i Baccu. Rovněž liberecký kouč Jaroslav Šilhavý nepostavil nejsilnější jedenáctku. Místo Kušníra, kterého se kvůli karetnímu ohrožení rozhodl pošetřit na klíčový souboj s Freiburgem, zařadil na pravý kraj obrany Frýdka.

O první rozruch se postarali domácí. V 5. minutě si narazil Perotti míč s Rusescem, Kováč však v poslední chvíli dobře zasáhl a soupeře do šance nepustil. Hned vzápětí si velkou příležitost vytvořil Slovan. Šural naservíroval zprava míč do pokutového území, k hlavičce se protlačil Rabušic, míč ale poslal vedle levé tyče.

Poté převzali otěže do rukou Španělé. Ve 12. minutě se Reyes řítil do vápna, jeho přízemní pokus ale Hroššo zlikvidoval. O osm minut později roztleskal na Sevillu spoře zaplněné tribuny Coke, jehož parádní volej prosvištěl nad břevnem liberecké brány.

Ve 25. minutě už příznivci andaluského celku málem jásali. Kováč neodvrátil hlavou míč do bezpečí, ten se dostal k Rabellovi, jehož tutovku k levé tyči famózně vyrazil gólman Hroššo.

Svou převahu ale Sevilla přece jen zúročila. Ve 29. minutě výtečný Argentinec Perotti, kterého již předtím zastavil za cenu žluté karty Frýdek, pronikal dravě k pokutovému území. Těsně před ním ho fauloval Kováč, který obdržel žlutý kartonek. Exekuce přímého volného kopu se ujal sám Perotti a zakroutil míč přesně k pravé tyči Hroššovy brány. Domácí fanoušky pak rozhněval vlastní kotel, který patrně pod vlivem posledních neuspokojivých výkonů skandoval proti Perottimu, na což zbytek stadiónu reagoval hromovým pískotem.

Liberečtí už soupeřovu obranu do poločasu příliš nezaměstnali a do kabin tak odcházeli s jednogólovým mankem.

Pavelka zařídil Slovanu remízu

Do druhé půle vstoupil Slovan aktivněji, vyloženou příležitost si ale nevypracoval. Udeřit mohli naopak domácí. Nejprve dvakrát nebezpečně zakončoval Rusescu a silnou pětiminutovku završil M´Bia, jenž po rohovém kopu jedovatou ranou mířil jen těsně vedle brány.

V 68. minutě chyboval Frýdek, jeho zaváhání však Perotti nepotrestal, což domácí záhy přišlo hodně draho. Hned za tři minuty se totiž vydal k odvážnému sólu Pavelka, obránci Sevilly ho nezastavili, liberecký záložník před pokutovým územím napřáhl a krásnou střelou k pravé tyči srovnal stav.

Sevilla vrhla všechny síly do útoku. Ještě před Pavelkovým gólem vběhl na hřiště Rakitič a poté i Bacca. Jenže Slovan už branku neinkasoval, byť měl v nastaveném čase porci štěstí. Po centru Rakitiče orazítkoval Cala tyč.

4. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina H:
FC Sevilla - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 29. Perotti - 71. Pavelka. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Cala, Cristóforo, Mbia - Frýdek, Kováč, Sackey, Šural.
Sevilla: Varas - Coke, Cala, Fazio, Navarro - Cristóforo, Mbia - Reyes, Rabello (69. Rakitič), Perotti (80. Machín) - Rusescu (77. Bacca). Trenér: Emery.
Liberec: Hroššo - Frýdek, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey - Šural, Rybalka (70. Coufal), Pavelka, Delarge (63. Kalitvincev) - Rabušic (90. Hušek). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: