Hlavní obsah

Je to zatím moje životní trefa, přiznal po remíze v Seville Pavelka

Sevilla

Parádní jízda fotbalistů Liberce v letošním ročníku Evropské ligy pokračuje. Slovan v boji o první příčku ve skupině H remizoval na hřišti favorizované Sevilly 1:1 a opět se o kousek přiblížil vysněnému postupu. Španělé sice měli po většinu zápasu převahu, jenže na trefu Perottiho nikdo z jeho spoluhráčů nenavázal a naopak po změně stran šokoval příznivce andaluského celku nádherným sólem David Pavelka.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Vladislav Kalitvincev běží ke střelci vyrovnávacího gólu v Seville Davidu Pavelkovi (vpravo).

Článek

"Přede mnou ustupoval hráč a před vápnem se to otevřelo. První moje myšlenka byla, že to nahraju Šurymu (Šural) nebo Kalymu (Kalitvincev), ale stopeři se rozestoupili, tak jsem to zkusil a vyšlo to. Byla to zatím moje životní trefa," liboval si Pavelka.

Slovan neprohrál v Evropské lize již podeváté v řadě a vyrovnal rekord pražské Slavie ze sezóny 1995/1996. "Je to hezký, ale my na ty statistiky moc nehledíme. My jsme sem jeli odehrát dobrej zápas a zkusit něco urvat. Ten bod je super," řekl liberecký záložník.

Spokojenost vyzařovala z trenéra Slovanu Jaroslava Šilhavého. "Musím hráčům vyseknout poklonu. Podali obětavý výkon, chtěli tady uspět. Někteří hráči předvedli výkon na hranici možností. Musím jim poděkovat," řekl kouč podještědského celku.

Kvalitním výkonem se blýskl v bráně Lukáš Hroššo, který výborně zastoupil gólmanskou jedničku Přemysla Kováře. "Jsme šťastní, dokázali jsme hned dvakrát remizovat s dvojnásobným vítězem Poháru UEFA. Strašně si toho ceníme. Na bod jsme se velmi nadřeli, ale jsme strašně rádi," radoval se slovenský brankář.

Reklama

Související témata: