Hlavní obsah

Pavelka famózním sólem zmrazil Sevillu. Pořád ustupovali, tak jsem to zkusil, říká

Jan Švanda (Sevilla)Sport.cz

Vstřelil jednu z nejdůležitějších branek kariéry, dost možná vůbec nejdůležitější. Liberecký záložník David Pavelka předvedl na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána nádherné sólo, které k úžasu všech diváků završil gólovou střelou. Fotbalisté Slovanu si díky jeho parádě odvezli ze Sevilly nesmírně cenný bod a v Evropské lize zase zvýšili naději, že přežijí pohárovou zimu.

Foto: Toni Rodriguez, ČTK/AP

Fotbalisté Liberece se radují z vyrovnávacího gólu proti Seville.

Článek
Fotogalerie

S favorizovanou Sevillou jste podruhé dokázali remizovat, tentokrát dokonce na její půdě. Jaké jsou vaše pocity?

Jsme šťastní, bod ze Sevilly se neodváží každý den. Stejně jako u nás doma měli obrovskou herní převahu, ale končilo to u vápna. Gól nám dali ze standardky, v nichž sílu úplně nemají. Perotti to však trefil krásně. Byla to škoda, ale myslím, že jsme hráli dobře, organizovaně a do ničeho jsme je moc nepouštěli.

Jak byste okomentoval akci, po níž jste vyrovnal stav zápasu na 1:1?

Přede mnou pořád ustupoval hráč a nakonec se to tam otevřelo. Samozřejmě první myšlenka byla, že balón navedu před vápno a posunu ho buď Šurymu (Šuralovi), nebo na druhou stranu Kalymu (Kalitvincev). Ale stopeři se rozestoupili, tak jsem to zkusil a spadlo to tam.

Vstřelil jste svůj životní gól?

Zatím určitě ano.

Překvapilo vás, kolik jste měl před vyrovnávacím gólem na trávníku prostoru?

Bylo ho dost. Měli trochu rozhozenou obranu. Zkraje snad bránil tuším střední záložník, nevyřešil to úplně ideálně. Podobných situací bylo v utkání víc. Kdybych to ještě v jednom případě vyřešil líp, mohli jsme možná dát i další gól.

Zatrnulo vám hodně v nastaveném čase, kdy Cala orazítkoval tyč?

Kdybychom dostali takovej gól na konci, to by bylo šílený...

Co jste říkal na výkon brankáře Lukáše Hrošša, který vás v zápase několikrát podržel?

Byl výborný. Nebylo na něm znát, že by nějakou dobu nechytal. Podržel nás v řadě situacích.

Překvapilo vás, že domácí nenasadili do základní sestavy Rakitiče ani Baccu?

Nepřekvapilo, protože oni jsou v lize ve složité situaci. Jsou myslím rádi, že pošetřili síly, i když věřili, že nás porazí i v téhle sestavě.

Znovu jste zaskočili favorita. Čím to, že se vám na silné týmy tak daří?

Dáváme do toho týmový duch. Jsme v těchto zápasech poctiví, chodíme do nich s pokorou, protože víme, jací soupeři proti nám stojí. Poctivost se vyplácí, jdeme tomu naproti a vždy se povede nějaký brejk.

Jak se vám zamlouvala atmosféra na stadiónu?

Pro nás to byl asi zatím zápas před nejlepší kulisou. Byl to zážitek, výbornej stadión, a i to hřiště bylo fantasticky připravené. Byl to krásný výjezd s třešničkou na dortu.

Remíza v Seville a nerozhodný výsledek v souběžně hraném utkání mezi Estorilem a Freiburgem vás znovu o něco více přiblížily postupu ze skupiny.

Bod ze Sevilly je nad plán. Ani doma jsme s ním nepočítali. Poslední dva zápasy teď musíme za každou cenu urvat.

Podeváté v řadě jste v Evropské lize neprohráli a vyrovnali tak rekordní šňůru pražské Slavie, která v sezóně 1995/1996 nakonec došla v tehdejším Poháru UEFA došla až do semifinále. Těší vás tento fakt?

Je to hezký, i když my na tyhle statistiky moc nehledíme. Nekoukali jsme na nějakou sérii. My jsme sem jeli odehrát dobrý zápas a zkusit něco získat. Bod je supr. Udrželi jsme v tabulce náskok před soupeři, co jsou za námi.

Reklama

Související témata: