Hlavní obsah

Perotti? To je hráč z jiné planety, chválil záložníka Sevilly liberecký kapitán Kováč

Sevilla

Týmová práce znovu slavila úspěch. Liberečtí fotbalisté vybojovali v Evropské lize na půdě favorizované Sevilly nesmírně cennou remízu, která může mít v konečném účtování velkou váhu. Slovan si před dvěma posledními zápasy udržuje ve skupině H stále druhou postupovou příčku. Třetí Freiburg na ni ztrácí i po čtvrtečních duelech tři body a pod Ještědem tak bude za tři týdny bojovat takřka o všechno. "Vyhráno ještě nemáme, ale rozehrané je to určitě dobře," řekl trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Foto: Toni Rodriguez, ČTK/AP

Liberecký Radoslav Kováč (vpravo) v souboji s Raulem Ruseskem ze Sevilly ve 4. kole Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Sevilla měla od úvodních minut převahu, kterou zúročila ve 30. minutě. Pronikajícího Argentince Perottiho, který dělal obraně Slovanu ohromné starosti, zastavil těsně před šestnáctkou za cenu žluté karty Kováč. "On vyplaval sám, šel na mě a to už bylo strašně těžký ho ubránit, protože byl rozběhlej a já jsem hádal stranu. Tu jsem sice tipnul, ale on si to dloubnul přes moji nohu, to se těžko brání," komentoval moment před prvním gólem Sevilly liberecký kapitán Kováč.

Exekuce standardní situace se ujal sám Perotti a míč zakroutil parádně k tyči. V tu chvíli by cíl Severočechů jediný: "Říkali jsme si, že do poločasu už nesmíme dostat druhý gól, to by bylo asi po zápase," přiznal lídr Slovanu a ocenil Perottiho kvality. "To je fotbalista z jiné planety. Je hrozně těžký ho bránit v souboji jeden na jednoho."

Severočeši vstoupili do druhé půle aktivně, jenže vyloženou příležitost si nevypracovali, naopak Sevilla mohla brzy přidat pojistku. To se ale nestalo a v 71. minutě přišel pro domácí obrovský šok! Pavelka se nadechnul k velkému sólu a své úsilí zakončil krásnou vyrovnávací brankou. "Trefil to fantasticky. Byl odvážnej, šel mezi dva, vzal to na sebe. Trefil to, jak to trefit měl. Jsem za něj rád, protože ten kluk pro nás hrozně pracuje, je to náš klíčový hráč. Jde vždycky na krev," chválil Kováč svého spoluhráče, jenž dal podle svých slov zatím životní gól.

Šilhavý: Musím hráčům vyseknout poklonu

Sevilla byla jako opařená, přesto nebyla daleko k tomu, aby překlopila výsledek na svoji stranu. V nastaveném čase ale Cala hlavou orazítkoval jen tyč. "Hráli vabank, všichni vysocí hráči šli dopředu. Myslím si, že dnešní prací jsme tomu bodu šli naproti. Remíza je fantastická," řekl zkušený stoper.

Slova chvály a uznání měl pro své svěřence kouč Jaroslav Šilhavý. "Podali jsme taktický výkon, čekali na brejky a jeden nám vyšel. Sevilla má širokej a silnej kádr. Výkonem mě nezklamala. Měla vytrvalý tlak a hrozila z každého útoku. My jsme ale hráli obětavě, chtěli tady uspět. Musím hráčům vyseknout poklonu," liboval si kormidelník Slovanu.

Libereckou bránu hájil Lukáš Hroššo, jenž v Andalusii nahradil distancovaného Přemysla Kováře a rozhodně nezklamal. Právě naopak... "Jednoznačně patřil k oporám. Věřili jsme mu a on naše očekávání dokonale splnil," uzavřel Šilhavý.

Reklama

Související témata: