Hlavní obsah

Sevilla v šoku. Remíza je pro nás rána, přiznal rozladěný kouč Emery

Jan Švanda (Sevilla)Sport.cz

Ve čtvrtek bezesporu nejlepší hráč Sevilly. Liberecké obraně hodně zatápěl, Frýdek i Kováč dostali po faulu na něj žlutou kartu, vstřelil nádherný úvodní gól, přesto nemohl být argentinský záložník Diego Perotti po utkání Evropské ligy s Libercem spokojený. Andaluský tým ztratil ve druhé půli těsné vedení a místo tříbodového zisku bral jen bod. Na jeho zklamání nic nezměnil ani fakt, že zůstal v čele skupiny H. „Měli jsme příležitost dát druhou branku a vyhrát zápas, ale bohužel se to nepodařilo,“ litoval po utkání Perotti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Sevilly Unai Emery.

Článek

"Byli jsme o mnoho lepší než soupeř, ale odcházíme jen s jedním bodem. I tak jsme však nadále v čele tabulky a doufám, že tam i zůstaneme," prohlásil Perotti.

Po jeho parádní ráně z přímého volného kopu šla Sevilla do vedení. Pro domácí to vypadalo hodně nadějně. Jenže andaluský celek neproměnil po změně stran několik šancí a tvrdě za to pykal. Pavelka úchvatným sólem zakončeným krásnou střelou zmrazil domácí publikum.

„Škoda, že můj gól nepřinesl vítězství. Odpovědnost za výsledek ale neseme všichni, i když někdy se vina hází na obranu. Jsme v tom dnes všichni," prohlásil sympaticky.

Emery: Soupeř měl výbornou obranu

Hodně rozladěný z výsledku byl i trenér Sevilly Unai Emery. „Bylo těžké najít cestičky do soupeřovy obrany a ještě těžší dát gól. Remíza je pro nás rána," přiznal baskický kouč.

Kormidelník andaluského týmu je přesvědčen, že jeho svěřenci odehráli proti Slovanu dobrý zápas. „Mužstvo si zasloužilo vyhrát. Narazili jsme ale na soupeře, který měl výbornou kompaktní obranu. Bylo komplikované mu dát gól. I když jsme jeden dali, bylo potřeba vstřelit další. Neustále jsme se o něj snažili, v závěru dokonce trefili tyč," řekl.

I přes bodovou ztrátu s Libercem nepochybuje Emery o tom, že jeho tým udrží první příčku ve skupině a o účast v jarních vyřazovacích bojích nepřijde. „Zůstáváme s osmi body v čele tabulky. Je jen na nás potvrdit toto umístění v dalších zápasech a postoupit dál.

Reklama

Související témata: