Hlavní obsah

Kouč českého trojlístku ve Freiburgu Streich chce po týmu zlepšení. Postup v EL neřeší

Trenér fotbalistů Freiburgu Christian Streich byl hodně zklamaný po remíze 0:0 s Estorilem ve čtvrtečním 4. kole Evropské ligy. Příští soupeř Liberce ve skupině H se prý musí herně zlepšit a vůbec nepřemýšlet o stále ještě reálném postupu do vyřazovací fáze.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Kouč Freiburgu Christian Streich gestikuluje v utkání Evropské ligy proti Estorilu.

Článek

"Nejsem se zápasem spokojený. Nebyli jsme dost dobří a nehráli tak, jak jsme měli. Náš brankář Oliver Baumann byl podle mě nejlepším hráčem utkání," uvedl Streich, který do základní sestavy nasadil všechny tři české fotbalisty Vladimíra Daridu, Václava Pilaře i Pavla Krmaše.

Jeho tým v soutěži ani na čtvrtý pokus nedokázal zvítězit. Proti Estorilu neodčinil minulou domácí remízu 1:1, v Portugalsku navíc dohrával v devíti bez vyloučených Nicolase Höflera a Karima Guédého.

"Byly to dva rozdílné zápasy. Doma jsme hráli lépe, venku byl zase lepší Estoril. Šetřili jsme nějaké hráče na nedělní ligový duel se Stuttgartem. Potřebovali by víc odpočinku, ale musíme se s touto situací vyrovnat," uvedl kouč šestnáctého celku německé bundesligy.

Čeká je klíčový duel s Libercem

Freiburg ztrácí ve skupině H pět bodů na vedoucí Sevillu a tři body na druhý Liberec, na jehož hřišti se představí v dalším utkání 28. listopadu. "Pro nás je jedinou otázkou, co udělat, abychom hráli lépe než v Estorilu. Nemá smysl se bavit o postupu do další fáze," prohlásil Streich.

Podle brankáře Baumanna může být Freiburg rád za remízu. "Estoril měl hodně šancí, my jsme se zabarikádovali ve vlastním pokutovém území a museli hodně bojovat. Získali jsme bod, nikdo by si nemohl stěžovat, kdyby domácí zvítězili. Stále máme mladý a nezkušený tým," uvedl Baumann, jenž zlikvidoval několik velkých šancí domácích a jednou ho zachránilo břevno.

Mrzelo ho, že německý tým Estoril ani jednou neporazil. "Škoda, že se nám to nepovedlo. Výhra by byla důležitá pro morálku mužstva a také odměnou za to, co jsme dokázali minulou sezónu. Liberec také není lehkým soupeřem. Měli jsme doma hlavně porazit Estoril, bod je určitě málo," dodal třiadvacetiletý brankář.

Reklama