Hlavní obsah

Šilhavý trojici Čechů ve Freiburgu fandí, jen ne proti Liberci

Liberec

Reprezentační pauza jim přišla vhod. Fotbalisty Liberce čeká nabitý závěr podzimu, a tak se během posledních dvou týdnů snažili zmobilizovat síly. V sobotu doma hostí Duklu a ve čtvrtek Freiburg - již po tomto duelu by Slovan mohl slavit postup do jarní části Evropské ligy. „Věřím, že jsme načerpali energii a závěr podzimu zvládneme,“ doufá trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Pavel Krmaš (vlevo) a Václav Pilař, spolu s Vladimírem Daridou česká legie ve Freiburgu.

Článek

Již ve čtvrtek 28. listopadu od 19:00 se může Liberec těšit na atraktivní duel. U Nisy nastoupí Freiburg s trojlístkem Čechů na soupisce - Vladimírem Daridou, Václavem Pilařem a Pavlem Krmašem.

„Pro české kluky bude návrat domů velkou motivací. Všem třem držím palce, ať se jim daří - jen ne proti nám v Evropské lize," směje se Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce.

V minulém utkání v Estorilu (0:0) nastoupili všichni tři Češi v základní sestavě Freiburgu. Reprezentant a smolař Darida se pak znovu zranil, dělá však všechno pro to, aby proti Slovanu mohl hrát.

„Neznám přesně klíč, podle nějž jejich trenér nasazuje hráče do ligy a do poháru. V Evropské lize však Čechy hodně využívá, takže bych předpokládal, že tak učiní také při utkání v jejich zemi," očekává Šilhavý.

Soupeř dokáže ztráty nahradit

Liberec si ve skupině H drží druhou příčku za Sevillou. Má o tři body více než Freiburg, a pokud ho porazí, bude ještě před cestou k závěrečnému duelu v Estorilu slavit postup.

Freiburgu teď jde především o záchranu v bundeslize, kde je třetí od konce. V Estorilu navíc přišel o vyloučené hráče Höflera a Guédého.

„Mají své starosti, záchrana v lize je teď pro ně nejspíš prioritou. Určitě k nám však nepřijedou v roli outsidera. Disponují velmi širokým kádrem typologicky podobných fotbalistů, ať už Němců, nebo cizinců," poukazuje Šilhavý.

V Gambrinus lize je Liberec čtvrtý o dva body za třetími Teplicemi. Po Dukle ho čeká duel na Slavii, což bude úplně poslední podzimní zápas celé soutěže.

„Samí zajímaví soupeři. Máme se před zimní přestávkou na co těšit," usmívá se Šilhavý.

Reklama

Související témata: