Hlavní obsah

Kapitánovi k narozeninám, Kováč žádá od Liberce postup

Praha

Den před zápasem mu bylo 34 let. A Radoslav Kováč může být s kapitánskou páskou u toho, až fotbalisté Liberce budou dnes večer slavit postup do jarní části Evropské ligy. Vítězství či remíza s Freiburgem by nejlépe zapadly do ideálního scénáře oslav. „Nejlepší dárek by byl, kdybychom zápas s Freiburgem zvládli a postoupili dál,“ přeje si kapitán Slovanu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Slovanu Liberec Radoslav Kováč na tiskové konferenci před utkáním Evropské ligy s Freiburgem.

Článek

Už to má tak zařízené. Jsou-li týmy, jimiž během bohaté kariéry prošel, v pohárové Evropě úspěšné, na oslavu narozenin nemá moc času.

„V minulosti už jsem na narozeniny nějaký pohárový zápas určitě hrál, ale žádný si momentálně nevybavuji," říká Radoslav Kováč.

Před sebou má jen bitvu s Freiburgem, která může být pro Liberec historická. Když Slovan vyhraje, postoupí již před závěrečným zápasem v Estorilu poprvé do vyřazovací fáze některého z pohárů. A pokud Estoril v druhém čtvrtečním utkání skupiny nevyhraje v Seville, stačí Liberci k postupu i remíza 0:0 nebo 1:1, protože v úvodním duelu ve Freiburgu remizoval 2:2.

„Únava už je koncem listopadu samozřejmě trochu znát. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. Kdy jindy už bychom ze sebe měli vymačkat zbytek sil a vyšťavit se, když ne teď?!" burcuje kapitán.

Ligu nezvládají, v Evropě září

Liberec v sobotu v domácí soutěži prohrál s Duklou. Již potřetí se mu tak stalo, že v generálce na Evropskou ligu prohrál. V obou předešlých případech ale následný pohárový souboj zvládl. Také díky tomu na evropské scéně devětkrát za sebou neprohrál a vyrovnal rekord Slavie v počtu zápasů bez porážky v jedné pohárové sezóně z ročníku 1995/96.

„Snad se to znovu potvrdí. S výsledky v lize však nejsme vůbec spokojení. V poslední době jsme doma zbytečně ztratili body se Znojmem a Duklou. Takové výpadky už nesmí pokračovat," kroutí hlavou Kováč.

Freiburg má u Nisy podpořit 1300 jeho fanoušků, celkem se čeká návštěva kolem osmi tisíc diváků. Ani duel, který by se pro Liberec měl stát zápasem podzimu, tak nebude vyprodaný.

„Je to pořád dokola. Mrzí nás to, ale už jsme si zvykli. Když nebylo vyprodáno ani na Udine nebo Sevillu... Velká škoda, ale vážíme si těch, co přijdou," lituje Kováč.

Zápas Slovan Liberec - SC Freiburg se hraje od 19:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčím bude Martin Hansson ze Švédska.

Reklama

Související témata: