Hlavní obsah

Krmaš v Liberci nevyhrává. I v mrazu čeká pořádně horkou půdu

Ještě než před šesti a půl lety odešel do Freiburgu, hrál obránce Pavel Krmaš v Liberci jako host několikrát. „Jen s Teplicemi snad pětkrát, ale ani jednou jsem tu nevyhrál. Rád bych to konečně změnil, i když vím, že nás čeká pořádně horká půda,“ tvrdí třiatřicetiletý obránce německého celku, který by ve čtvrtek neměl chybět v základní sestavě.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Pavel Krmaš (vlevo) i Václav Pilař by měli nastoupit v základní sestavě Freiburgu proti Liberci.

Článek

Jaké to je poprvé nastoupit v Česku jako fotbalista cizího klubu?

Docela zvláštní, ale moc se na to těším. Liberec jsem si přál už před losem a mám radost, že jsem tady. Bude to speciální zápas. Přijede rodina, kamarádi.

Má Freiburg bez několika zraněných či vykartovaných hráčů šanci na vítězství?

Určitě to není nemožné. Mně se tu sice nikdy nedařilo, ale když tu teď vyhrála Dukla, tak proč by se to nemohlo podařit nám?

Je velkým oslabením absence Daridy?

Nedá se nic dělat, teď v bundeslize jsme taky vyhráli bez něj. Hlavně to určitě mrzí Vláďu samotného, že se nemohl podívat do Čech a zahrát si tady.

Liberec zdobí v pohárech série devíti zápasů bez porážky. Co na ni říkáte?

Mluví za všechno. Je to tým, který má dobrého trenéra, některé zkušené hráče. A dobře vím, že česká mentalita v pohárech je pro soupeře hodně nepříjemná. Semknou se ještě víc než v lize, protože na evropské scéně je větší šance se zviditelnit.

Kdo je podle vás nejnebezpečnějším hráčem Liberce?

Vůdčí postavou je Kováč, ale oni stejně jako my nemají vyloženou hvězdu, kolem které by se všechno točilo. Spíš to mají postavené na týmu, který táhne za jeden provaz.

S kým z libereckých hráčů se znáte?

Osobně jen s Radkem Kováčem.

Jak snášíte, když v této sezóně pravidelně nenastupujete?

Jsme čtyři stopeři a trenér teď zkrátka dává přednost jiným. Ale odehrál jsem tři zápasy v bundeslize, dva v Evropské lize, dvakrát jsem byl kopat za béčko. Nějakou zápasovou praxi mám. Několikrát už jsem v podobné situaci byl, takže to pro mě úplně nová věc není. Vím, že na sobě musím makat a čekat na šanci.

Reklama

Související témata: