Hlavní obsah

Dokud je naděje, musíme se o ni rvát, slíbil Šilhavý. Na rozhodčí si nestěžuje

Liberec

Devět pohárových zápasů v řadě neprohráli. Skvostná série fotbalistů Liberce však skončila v nejméně vhodnou chvíli. Právě ve chvíli, kdy jim i remíza zaručovala postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, podlehli Freiburgu 1:2. Trenérovi Jaroslavu Šilhavému hned došlo, že Slovan už nemá postup jen ve svých rukou. Za dva týdny v posledním kole skupiny H musí Liberec v Estorilu získat víc bodů, než uhraje Freiburg doma se Sevillou, která již má postup v kapse.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovan Liberec Jaroslav Šilhavý a Michal Rabušic po utkání s Freiburgem.

Článek
Fotogalerie

Chtěli jste doma slavit, ale postup se odkládá...

Musím pogratulovat soupeři, podal velmi disciplinovaný výkon hlavně v obranné fázi. Vpředu z minima využili maximum, z první střely na bránu jsme inkasovali. My jsme vstoupili do utkání hodně pasivně, nechali jsme je hrát. Freiburg měl přitom nebezpečné standardky, z jedné z nich jsme také dostali gól. Až inkasovaná branka jako by nás nastartovala. Získávali jsme půdu pod nohama, ale do přestávky jsme šli s mankem.

Během druhého poločasu jste dokonce prohrávali o dva góly.

Bohužel jsme před tím nevyužili dvě obrovské šance. Musím ale hráče pochválit, že je to nepoložilo. Snížili jsme, ale víc už nestihli.

Máte smůlu. Po jediném zaváhání ve skupině už nemáte situaci ve svých rukou.

Takový je fotbal. Chtěli jsme doma udělat poslední krok. Byli jsme od něj blízko, ale dokud je naděje, tak je povinnost se o ni porvat. Poletíme do Estorilu zahrát co nejlépe a pokud možno získat tři body.

Věříte si?

Doma jsme se přesvědčili, že Estoril je silný soupeř. Na vlastním hřišti nebude chtít prohrát. Ke všemu ještě Sackey a Kušnír dostali třetí žlutou kartu a nebudou moci hrát. Další menší komplikace pro nás, ale my se s tím popereme.

Co říkáte výkonu rozhodčích? Zdálo se, že před prvním inkasovaným gólem fauloval Krmaš, před přestávkou jste volali po penaltě za zákrok na Pavelku...

Pokud jde o první gól, bylo tam hodně hráčů a přesně jsem to neviděl. Jen ve studiu na malé obrazovce. Faul asi nebyl, Krmaš do toho šel agresivně, ale náš brankář se srazil s obráncem. Asi to bylo regulérní. Rozhodčí je pánem na hřišti. Penaltu jsme si přáli, Pavelka mi tvrdí, že faul to byl. Ale sudí byl u zákroku blízko, asi to viděl dobře.

Reklama

Související témata: