Hlavní obsah

Postup měl Kovářův Liberec na lopatě, ale spanilá jízda může skončit i krachem

Liberec

Poslední krok bývá nejtěžší. Klišé, pro fotbalisty Liberce víc než odporné. Devět zápasů v Evropské lize neprohráli. A ve chvíli, kdy už chtěli slavit, že by měli o všechno přijít?! „Jo, postup jsme už měli na lopatě. Strašně nás to to mrzí, ale dokud šance žije, budeme se rvát,“ litoval brankář Přemysl Kovář po čtvrteční porážce 1:2 s Freiburgem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O míč svádějí souboj Sebastian Kerk z Freiburgu (vlevo) a útočník Slovanu Liberec Michael Rabušic.

Článek
Fotogalerie

Co víc si mohli přát? Estoril remizoval v Seville, takže fotbalistům Liberce podle původních předpokladů opravdu stačilo i remizovat 0:0 či 1:1, a slavili by postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

„Vzhledem k tomu, jak dobře jsme měli skupinu rozehranou, by bylo velké zklamání, kdybychom nakonec nepostoupili," uvědomuje si gólman Přemysl Kovář.

Do čtvrtka si Slovan hlídal druhou příčku, byl pánem situace. Teď už ovšem nemá postup ve vlastních rukou. Za dva týdny musí v posledním kole skupiny H získat v Estorilu víc bodů, než uhraje Freiburg doma se Sevillou, která už má postup jistý. Bez pomoci španělského premianta se tedy Liberec neobejde, ani případná výhra v Portugalsku mu stačit nemusí.

Pomoz, Sevillo, pomoz...

„Bohužel, najednou se všechno otočilo. Nezvládli jsme to, ale jedeme dál. Budeme doufat, že to zvládneme v Estorilu a Sevilla nám prostě musí pomoct. Vyřazení si zatím nepřipouštíme. Dokud šance je, proč bychom to nezkusili," ujišťuje Kovář.

Těžko říci, jak reálná je víra v pomoc Sevilly, která už může ve Freiburgu šetřit síly i hráče na další bitvy...

„V první řadě se musíme soustředit na náš zápas a zkusit v Estorilu vyhrát. Pak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Do Estorilu rozhodně pojedeme pro postup," slibuje Kovář.

V září Liberec remizoval ve Freiburgu 2:2, u Nisy si mohl nechat o tomto výsledku jen zdát.

„Soupeř byl u nás daleko lepší než v domácím zápase. Drželi balon, lépe kombinovali. Přesto jsme je vzadu do vyložené šance nepustili. O to větší škoda standardek, jež jsme si nepohlídali a inkasovali," poukázal Kovář.

Reklama

Související témata: