Hlavní obsah

Od Kováče jsem dostal loktem, říká k rozmíšce Čech ve službách Freiburgu Krmaš

Liberec

S libereckým kapitánem Radoslavem Kováčem si v závěru první půle vlétli do vlasů, jejich drsný vzdušný souboj měl dohru i ve druhé půli. Přesto to byl český stoper Freiburgu Pavel Krmaš, kdo se po závěrečném hvizdu radoval z vítězství. To se mu v pěti duelech v dresu Teplic, kde před odchodem do Freiburgu působil, nepodařilo. „Čekal jsem na výhru dost dlouho. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a jsme ve hře o postup,“ přiznal český fotbalista Freiburgu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Golová situace. Pavel Krmaš (vpravo) z Freiburgu v souboji s hráči Liberce Jiřím Fleišmanem (vlevo) a Radoslavem Kováčem.

Článek
Fotogalerie

Věřil jste, že je ve vašich silách uspět, i když vám chybělo několik klíčových hráčů?

Potřebovali jsme tři body, abychom se udrželi ve hře, a s tím jsme do zápasu šli.

V tabulce jste se dostali před Liberec a doma se Sevillou můžete v posledním kole zpečetit postup na úkor Severočechů.

Já si teď v první řadě vychutnávám výhru z Liberce a po ní se všichni budeme soustředit na nejbližší ligový zápas v Mönchengladbachu. Co se týče šancí v Evropské lize, víme, že nás čeká se Sevillou hodně těžké utkání. Ale budeme chtít postoupit.

Je pro Freiburg větší prioritou bundesliga?

Freiburg hraje poháry po sedmnácti letech, chceme si to užít a postoupit, když tu šanci máme. Ale nejsme moc zvyklí na anglické týdny. Trenér staví sestavu i s ohledem na bundesligu. Absolutní prioritou je pro nás záchrana v lize, ale neznamená to, že bychom Evropskou ligu brali na lehkou váhu a nechtěli tady uspět.

Překvapilo vás, že to Liberci moc nešlo?

Já nevím, do jaké míry to bylo Libercem, ale my jsme byli jasně lepší v prvním poločase. Ve druhém měl Liberec asi tři nebo čtyři šance, ale my taky. Navíc jsme přidali druhý gól. Vyhráli jsme zaslouženě.

Vy jste ale hráli podstatně lépe než v domácím zápase, kdy jste s Libercem remizovali 2:2.

Tam jsme jim darovali dva góly jako na podnose a přišli jsme o důležitou výhru. Věděl jsem dobře, co nás čeká tady, že nám nedá nikdo nic zadarmo. Mám velkou radost, že jsme to zvládli.

Jaké to bylo, zahrát si poprvé v Česku jako fotbalista zahraničního klubu?

Pro mě osobně to bylo prestižnější. Mám radost z výhry, i když je na úkor českého týmu. Hájím barvy Freiburgu, tak to musím brát.

V závěru první půle jste měl konflikt s libereckým kapitánem Kováčem. O co šlo?

Byla to taková emoční výměna názorů. Šli jsme spolu do hlavičkového souboje, on mi dal loktem, a i když říkal, že mě neviděl, dost to bolelo. Ale ve druhé půli jsme si vše vyříkali. Takové věci se ve fotbale stávají, život jde dál.

Reklama