Hlavní obsah

Laudrup běduje, neboť exsparťanský střelec Wilfried bude Swansea chybět několik týdnů

Swansea/Praha
Aktualizováno

Pro Swansea obrovská rána. Velšskému klubu chybí nejen zraněný střelec Mitchu, ale ve čtvrteční partii Evropské ligy přišel i o druhého snajpra Bonyho Wilfrieda. Někdejší hráč pražské Sparty se totiž zranil a tři minuty před přestávkou musel střídat. „Musíme dva tři dny počkat, než budeme znát přesnou diagnózu, ale mohlo by jít o docela vážné zranění, které si vyžádá několik týdnů léčení,“ bědoval dánský kouč Swansea Michael Laudrup.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Bony Wilfried (vlevo) v utkání s Fulhamem.

Článek

Na čtvrteční duel Evropské ligy nebude mít Swansea dobré vzpomínky. Nejenže doma s Valencií gólem inkasovaným z ofsajdu prohrála 0:1, takže postup ze skupiny ještě jistý nemá, ale ztratila i Bonyho Wilfrieda.

„Stěžoval si, že ho píchlo v pravém stehně a proto jsem ho vystřídal. Až důkladné lékařské vyšetření ukáže, nakolik je jeho zranění vážné. Moc dobře to ale nevypadá, může nám chybět několik týdnů," posteskl si trenér Laudrup, který tak přišel o střelce, jenž už dal letos deset gólů..

Španěl Michu ze sestavy vypadl rovněž, neboť má problémy s kolenem a kotníkem a je otázkou, kdy se na trávník vrátí. „Je to pro nás samozřejmě rána, ale musím ji přijmout. Nic s tím stejně nenadělám," zachovává klid Laudrup, na jehož tým teď čeká hodně náročný program.

Už v neděli hraje ligový zápas v Manchesteru proti City, ve středu přivítá doma Newcastle, poté hraje v pondělí další utkání Premier League s Hull City, aby 12. prosince uzavřel účinkování v Evropské lize ve Švýcarsku na půdě St. Gallenu.

Ze Švýcarska musíme přivést bod

„Nezbývá, než se s programem a zraněními vyrovnat. V Premier League i na Evropské scéně. Ze Švýcarska musíme přivést minimálně bod, abychom si zajistili postup mezi dvaatřicet posledních mužstev Evropské ligy. St. Gallen je sice v naší skupině poslední a bez šancí dostat se dál, to ale nic nemění na tom, že doma bude chtít vyhrát," nepřipouští Laudrup, že by jeho mužstvo nepostoupilo.

„Mohli jsme o postupu rozhodnout už doma s Valencií, protože remíza by nám stačila. V první půli jsme ale nehráli dobře, Španělé hru ovládli a měl spoustu šancí. Paradoxem nakonec bylo, že gól vstřelili z metrového ofsajdu," glosoval kouč Swansea čtvrteční pohárovou partii. „Po změně stran už jsme hráli lépe, ale přes tři čtyři příležitosti jsme nedokázali vyrovnat."

Reklama

Související témata: