Hlavní obsah

Kovář trénoval na Estoril u vyšetřovatelů, spolu s Huškem podali trestní oznámení

Estoril

Přiletěli do Portugalska, aby se na hřišti Estorilu pokusili vybojovat postup do jarní části Evropské ligy. Fotbalisté Liberce však rozhodně nejsou v optimální formě. Slovan v devíti soutěžních zápasech po sobě nevyhrál, poslední tři prohrál. Naposledy zvítězil 3. října doma právě nad Estorilem 2:1. Ke všemu se teď dva jeho hráči starají především o očištění svého jména v souvislosti s korupcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Přemysl Kovář.

Článek

Odjel na dva dny domů, po posledním ligovém kole na Slavii dostali hráči Liberce volno. Hned první den brankáři Přemyslu Kováři zavolal trenér Jaroslav Šilhavý. „Nic si z toho nedělej. Znám tě a věřím ti, stojím za tebou," ujistil kouč gólmana.

„Jenže já vůbec netušil, co se děje," líčí Přemysl Kovář.

Fakta zjistil vzápětí. Deník Sport napsal, že policie vyšetřuje zápas 3. ligového kola, v němž Liberec utrpěl debakl v Mladé Boleslavi 0:4. Dále uvedl, že se spekuluje o korupci a zpochybnil dva podivné góly, jež padly po chybách záložníka Luboše Huška a právě Kováře.

„Klidně půjdu na detektor lži! Jsem čistý, vím to na milión procent," zareagoval Kovář.

Kabina se spekulacemi nezabývá

Místo poklidné přípravy na závěrečný zápas roku se tedy vrhl do konzultací s právníky. A po nich zamířil minulý pátek i s Huškem na policii. „Na služebně měli liberecké dresy Štajnyho nebo Radka Kováče, tak jsem si hned řekl, že jsme tam snad dobře... Podali jsme s Lubošem trestní oznámení na Deník Sport a autory zmíněného článku. Musíme udělat maximum, abychom očistili své jméno," popsal Kovář ve středu ráno před odletem do Portugalska.

Mužstvo ujišťuje, že aféra jeho výkon v Estorilu nepoznamená. „Těmito spekulacemi se kabina nezabývá. Hned jsme řekli, že je to blbost a do hlavy si to nepouštěli. Máme svědomí čisté a udělali jsme za tím tlustou čáru. Spekulace nás nenahlodaly," ujišťuje obránce Jiří Fleišman.

Hrají za sebe, ale stín zůstane

„Nic příjemného to není. Přema se tím hodně trápil, i Hasan. Děláme pro český fotbal, co jde, a oni na nás hází s..čky. To přece není normální," čertí se kapitán Radoslav Kováč. „Ale už aféru neřešíme, výkonem na hřišti nikomu odpovídat nemusíme. Jedeme sami za sebe," dodává stoper.

„Kluci udělali, co měli, aby se očistili. Ale stín zůstane," mračí se trenér Jaroslav Šilhavý. I kouč však věří, že proti Estorilu vyrukuje jeho tým s čistou hlavou.

„Červíček v nás hlodat nebude," ujišťuje Kovář.

Slovanu bude scházet vykartovaný Kušnír a nemocní Kelič, Delarge a Coufal. Aby Liberec postoupil, musí získat víc bodů než Freiburg v souběžně hraném utkání se Sevillou.

„Mistrovský titul je bomba, ale pohárová Evropa je ještě výš. Postup do jarní části Evropské ligy by byl pro Liberec obrovský úspěch," zasní se trenér Jaroslav Šilhavý. V roce 2002 si Slovan zahrál čtvrtfinále Poháru UEFA.

Zápas Estoril - Liberec se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články