Hlavní obsah

Estoril - Liberec 1:2Šural s Rabušicem sestřelili Estoril, Slovan bude v Evropské lize pokračovat i na jaře!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Šural 0 : 1
70. Rabušic 0 : 2
82. Sebá 1 : 2
Záznam online reportáže

Estoril
Aktualizováno

Báječná sezóna. Po roce budou znovu dva české kluby v jarní části evropských fotbalových pohárů! Plzeň doplnil Liberec, který zvítězil v portugalském Estorilu 2:1 a také díky výhře Sevilly ve Freiburgu (2:0) jde v Evropské lize dál. Slovan tak poprvé v klubové historii dokázal postoupit ze skupinové do vyřazovací fáze.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Josef Šural z Liberce (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky na trávníku Estorilu.

Článek
Fotogalerie

Liberec

Trenér Šilhavý chtěl dát mužstvu impuls, a tak do branky místo Kováře poslal Hrošša, který vychytal remízu v Seville. Gólman se dostal do úzkých hned ve 4. minutě, ale Gerso první tutovku zápasu zazdil. Tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa seděl na tribuně u internetu a přes kustoda předával na lavičku zprávy o skóre v utkání Freiburg - Sevilla.

Podstatné bylo, že v 18. minutě se Liberec ujal vedení. Po Rybalkově rohu hlavičkoval Kováč a Šural se parádními nůžkami přes hlavu trefil. Jako by si úspěšný střelec vzpomněl, že právě za povedené nůžky vyhrál anketu Gól roku 2012... Navíc ve 39. minutě šla do vedení také Sevilla, takže vše hrálo pro Slovan.

S postupem však hazardoval, druhý poločas začal náporem Estorilu. Pasivní Liberec čekal jen na brejky, takže triumf byl stále v ohrožení. Jenom do 70. minuty, v níž Pavelka vysunul do sóla Rabušice a liberecký Rambo jistil postup. Osm minut před koncem snížil Seba na 1:2 a udělal ze závěru drama. Se šťastným koncem pro Slovan.

6. kolo základní skupiny H fotbalové Evropské ligy:
Estoril Praia - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 82. Sebá - 18. Šural, 70. Rabušic. Rozhodčí: Özkahya - Cem Satman, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Evandro - Rabušic, Karišik. Diváci: 1274.
Estoril: Vagner (27. Ribeiro) - Mano, Tavares, Pedro, Babanco - Balboa, Galvao, Amado, Goncalves (62. Evandro), Gerso (62. Sebá) - Lopes. Trenér: Silva.
Liberec: Hroššo - Frýdek, Kováč, Karišik, Fleišman - Sackey (81. Hušek) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev (71. Kolár) - Rabušic (90. Pimpara). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: