Hlavní obsah

Rabušic! Rabušic! Liberecký Rambo na zádech „uvisel“ frajera a poslal Slovan do jara

Estoril

Fotbalový osud je někdy kýčovitě důsledný. Útočník Michael Rabušic se málem stal hrobařem postupových nadějí Liberce. V domácím duelu s Freiburgem dvakrát trefil tyč a po porážce akcie Slovanu na postup do jarní části Evropské ligy povážlivě klesly. Právě Rambo však v Estorilu vstřelil vítězný gól Liberce. Vyždímaný muž, který nemá v kádru adekvátní náhradu a celý podzim odtáhl na dvou frontách, už pomalu ani neměl síly, aby se pořádně radoval.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Liberecký útočník Michael Rabušic se raduje z branky do sítě Estorilu.

Článek
Fotogalerie

Liberec

Rabušic! Rabušic! Skandování libereckých fanoušků na hlavní tribuně mu muselo znít jako rajská hudba. Po Freiburgu mohl mít na triku vyřazení, nakonec však odejde na zimní dovolenou jako vítěz.

Kdo ví, co se ještě mohlo stát, kdyby k Šuralově první trefě nepřidal druhou. Estoril v závěru snížil na konečných 1:2 a Liberec se o senzační postup až do konce strachoval. Michael Rabušic však byl hrdinou okamžiku, po Pavelkově nabídce dlouhé sólo bezpečně proměnil.

„Pavlas mi skvěle přihrál, měl jsem na zádech frajera, tak jsem se snažil nespadnout. Pak by z toho byla maximálně červená karta a to by nám tolik nepomohlo. Vyšlo mi to do kroku a hezky jsem míč dloubnul. Stálo to hodně sil, podzim byl dlouhý, ale jsem rád, že jsme všem ukázali, že na to máme, přestože nás teď po posledních zápasech kritizovali," spadl mu kámen ze srdce.

Konečně se musí pochválit

Liberec si teprve podruhé zahraje evropské poháry i na jaře. Rabušic a spol. si tak vychutnávají vpravdě historický postup. „Udělali jsme asi nějaký úspěch, ale třeba nám to dojde až později... Teď po zápase toho máme opravdu hodně. Jsme každopádně rádi, že jsme to zvládli. Sevilla nám pomohla, takže můžeme jít oslavovat," připomněl reprezentační útočník, že nebýt pomoci španělského týmu, ani výhra v Estorilu nemusela Liberci stačit.

„Těžký zápas. Myslím, že jsme ani moc dobře nehráli. Hodně ustrašeně. Sice jsme dobře bránili, až na inkasovaný gól, kde se stala chyba. Ale šance jsme měli a proměnili je. Vyhráli jsme 2:1, získali další body do koeficientu a jsme v Evropě i na jaře."

Samozřejmě i Rabušicovým přičiněním. „Musím se konečně pochválit. Jsem rád, že už je konec sezóny, podzim byl dlouhý. Naštěstí se šťastným koncem pro nás."

Proslýchá se, že Slovan by mohl přes zimu přijít o Preciosu, generálního akcionáře. Kdo ví, co tedy pohárový postup pro klub znamená... „To se musíte zeptat Honzy Nezmara (sportovní ředitel) a pana Karla (majitel). My jsme jen hráči, budeme mít o dva zápasy navíc. Ale doufám, že jsme klubu pomohli, zviditelnili ho a uvidíme, co bude na jaře," uzavřel Rabušic.

Reklama

Související témata: