Hlavní obsah

Plzeň s Libercem mohou narazit na Neapol, Benfiku či Hübschmanův Šachtar

Praha

S věhlasnými evropskými týmy se mohou střetnout v úvodní vyřazovací fázi Evropské ligy fotbalisté Plzně a Liberce. V osudí čekají na české zástupce například anglický Tottenham, italská Neapol či ukrajinský Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem. Soupeře se Viktoria i Slovan dozvědí v pondělí, los začíná ve 13 hodin.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Estoril fotbalisté Liberce porazit dokázali. Koho jim los přidělí dál?

Článek

Plzeň i Liberec budou v osudí pro nenasazené celky. Nasazení se totiž tentokrát neřídí podle koeficientu týmů, nýbrž podle umístění v odehraných soutěžích. Postupující z Ligy mistrů se rozdělili do nasazených i nenasazených košů. Lepší čtveřice je nasazená, horší, do níž patří i Viktoria, bude nenasazená.

Obdobná situace panuje i při nasazování postupujících týmů z Evropské ligy. Vítězové základních skupin jsou mezi nasazenými týmy, druhé celky mezi nenasazenými. Liberec se z nasazených celků nemůže střetnout pouze se Sevillou, s níž se potkal v základní skupině.

Jelikož jsou oba české týmy mezi nenasazenými týmy, nemohou se utkat proti sobě.

Mohou se však střetnout s věhlasnými týmy jako Valencie, Fiorentina, Tottenham, Neapol, Lyon či Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem. V osudí budou čekat také Eintracht Frankfurt s Václavem Kadlecem či PAOK Soluň, jehož dres obléká útočník Tomáš Necid.

Přijatelnějšími soupeři z hlediska postupu by mohly být Salcburk či Genk. Méně atraktivními, ale silnými soupeři, by měly být Kazaň, Ludogorec Razgrad či Trabzonspor.

Přehled účastníků 1. kola vyřazovací fáze fotbalové Evropské ligy (první zápasy 20. února, odvety 27. února 2014):
Nasazené týmy:
z 1. míst v základní skupině Evropské ligy: Valencie, Ludogorec Razgrad, Salcburk, Kazaň, Fiorentina, Frankfurt (V. Kadlec), Genk, Tottenham, Sevilla, Lyon, Trabzonspor, PAOK Soluň (Necid).
z 3. míst v základní skupině Ligy mistrů: Neapol, Benfica, Šachtar Doněck (Hübschman), Basilej.
Nenasazené týmy:
z 2. míst v základní skupině Evropské ligy: Liberec, Swansea, Oděsa, Esbjerg, Maribor, Dněpropetrovsk (Mazuch, Laštůvka), Maccabi Tel Aviv, Machačkala, Dynamo Kyjev, Betis Sevilla, Lazio Řím, Alkmaar.
z 3. míst v základní skupině Ligy mistrů: Plzeň, Ajax Amsterdam, Juventus Turín, Porto.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen